30
Jan
2009

Stormig flygning till ett regnigt Darwin

Att flyga kändes extremt lyxigt och flygplansmaten som rena gourmetmaten (man fick bekräftelse på att ens syn på lyx och bekvämlighet verkligen har ändrats). Över Darwin var det oväder och vi åkte genom blixtrande molnlandskap och hoppade nedåt i enorma luftgropar (själv var jag dödstrött och bakis och sov hela tiden, vaknade så fort vi landade och såg på de andras kritvita ansikten och krampaktiga tag om armstöden att resan tydligen hade varit en typ-nära-döden-upplevelse). Så fort vi landat rapporterade flygkaptenen att det låg en stormvarning över flygplatsen och vi var tvungna att stå stilla i över en timme på landningsbanan för att invänta stormen (det är ju såklart regnsäsong även här i Darwin…). Efter en till timmes väntande på shuttle-bussen stupade vi trötta efter fyrtioåtta timmars resande ner i våra – för en gångs skull – rena hostelsängar. Allt i Australien är SVINDYRT om man jämför med superbilliga Indonesien. En liten falaffel för 55 kronor jämfört med komplett middag för absolut max 25.

På måndag får vi våran station wagon som den snälla hostelpersonalen har hjälpt till att fixa åt oss. Och så har vi köpt ett billigt tält. Så nu är det camping och stormköksmat som gäller om budgeten ska hålla. På måndag bär det alltså av – till Kakadu national park och sedan vidare Cairns-Brisbane-Guldkusten-Byron Bay-Sydney. Ungefär 600 mil sammanlagt! Australien är gigantiskt (ungefär som hela europa).

Du kanske också gillar:

Att göra i Rom på tjugofyra timmar
Prag – 8 trendiga restauranger och kaféer
Fantasiresors tre bästa höstweekend-tips
SÅ billig är en weekend till Polen

2 Kommentarer

 1. Elsa

  Tjejer!
  Ååå ni är så otroligt saknade här hemma ska ni veta!
  Fasiken va gött att ni äntligen har kommit till Australien, trisst med regn men efter dessa månader vet vi ju att efter regn kommer solsken.. Och som jag förstått det hela så är det SJUKT varmt där nu?! Då kan man vara tacksam att regn svalkar lite… Ta hand om varandra, kör försiktigt och njut av allt på bästa möjliga sätt! Och Mindy trappa ner nu på ciggen förtusan, det blir jäkligt svårt sen när man kommer hem, tro mig=)
  Tusen pussar och bamsekramar till er alla mina söta vänner!

 2. Mikaela Stenius

  hej alla Aussi fans, jag skulle vilja vara med men inte i luftgroparna, hoppas att ni inte spolas bort från vägen och lycka till med den långa färden. Oron hur detta skall gå har spridit sig ända till Canberra där släkten inte tycker om tanken att ta sig genom regnperioden med bil, så hoppas att ni inte fastnar. kram Mikaela

Kommentera

Arkiv

Prenumerera