23
Feb
2009

Tyngdlös bland molntussar – skydiving i Byron Bay

Ekologiska cafeer, batikfärgade sjalar, aurafotograferingssalonger och basarer – skillnaderna mellan Byron Bay och Järna kunde ha varit fler. Där tillbringade vi en campingnatt på Byron Bays waldorfskolas parkering och njöt av utsikten fran Australiens ostligaste punkt – vid en fyr. Och: vi skydive:ade! Det var en enormt häftig (aldrig tidigare upplevd) obeskrivlig känsla att kasta sig ut från det lilla flygplanet drygt två och en halv kilometer över marken, fastspänd på magen på en fallskärmshoppare. I tjugofemsekunder föll vi sedan i frittfall genom molnlandskapet mot marken. Efter tjugofem sekunder vecklades fallskärmen ut och i total tysthet svävade vi runt över en fantastisk vy av enorma stränder, gröna kullar och pyttesmå kossor. En sport inte så kul mot miljön men en sport absolut värd att prova!

Idag bilade vi oss ner till Sydney och storstadspuls och en riktig säng med riktig kudde och riktig dusch för första gången på lääänge. Underbart. Här stannar vi i några dagar.

Du kanske också gillar:

Ost, fisk och örter – 3 matiga aktiviteter att göra i Vorarlberg
En vandring genom tre årstider i Montafondalen – Vorarlberg, Österrike
Kulinarisk vandring bland alpörter och molntussar i Kleinwalsertal
Vagabondform

2 Kommentarer

  1. Marcus Stenius

    Hej på Er alla.
    Ingen kommentar från mig på länge. Vill bara säga att det där fallskärmshoppet känns pirrigt i min mage bara jag tänker på det. Har bara fantiserat om att göra det men mera verklighet än fantasi har det inte blivit. Ni är redan mils vida längre komna med både det ena och det andra.
    Snart 10.000 besökare. Otroligt och nu är Ni i Sydney och gruppen krymper. Önskar de som nu vänder kosan hemåt, lycka till ! och de som vänder kosan öderut,också lycka till. Se upp för bränder och för sunnanvinden för den är down there, som vår nordan.
    Ha det önskar Marcus.

Kommentera

Arkiv

Prenumerera