16
Dec
2013

Julhelg i Oslo

Oslo i Norge under julOperahuset i Oslo NorgeOperahuset NorgeJulhelg i OsloOsloparadChristmas in Oslo NorwayJulmarknad osloChristmas in Oslo Norway2013-12-07 13.09.42-2Christmas in Oslo NorwayFrognerparkenChristmas in Oslo NorwayJag vet inte om det är den julröda färgen i flaggan, lusekoftornas mönster, trollen eller närheten till snötäckta fjäll och sprakande stugkaminer som gör att Norge känns som det juligaste landet ever. Mitt i Svenstormen tog vi tåget dit, för en weekend i julstämningens mekka.

Såg de vackraste julgranarna, stora, friska barrträd med småsmå ljusstjärnor i. Ingen Coca Cola-röd eller Disneyfrosseri. Kunde inte sluta fota dem. Skridskoramlande barn, snöklumpar som tovade in sig i lovikavantar, och överallt glögg till alla.

Vi såg Frognerparken i krispig vinterluft, julpysslande familjer i en tipi, lurviga hundar som galopperade nerför taket på Operahuset, drack obligatoriska adventskaffen på United Bakeries, och sicksackade fram längs med Karl Johans Gate bland bodar fyllda av samiska renskinn, belgiska våfflor, älgburgare, och, ja, lusekoftor till tusen.

 

Du kanske också gillar:

Vinter och vänner i Åre – på winter workation med bloggare
En natt på Kirkenes snowhotel – huskies och kungskrabbsfiske
Fem dagar på Hurtigruten MS Nordkapp
Spökstad och valrossar – båttur till Pyramiden på Svalbard

Kommentera

Arkiv

Prenumerera