11
Okt
2014

Middag hos Borgåbloggaren Sofia

En av kvällarna i Borgå spenderade vi hemma hos en av de lokala bloggarna. Min grupp var hembjuden till finlandssvenska Sofia som driver bloggen Lilla Tildes hem.

welcome
cheers2
Sofia välkomnade oss med lite äppelbubbel och eftersom allt såg så himla fint ut runtomkring så påbörjade vi genast den traditionella svenska husesynen. Ett fenomen som inte alls är lika uppskattat bland andra nationaliteter har jag förstått (”varför måste de snoka i vårt sovrum?” brukar min iranska pojkvän undra). Jag älskar att snoka. Så vi började alltså med det.

prinsessa
babyroom
details
table
Bordet var dukat med finaste finska porslinet – arabiatallrikar och iittalaglas.

first dish
servedsofias bread
omnom
Förrätten bestod av gravad sik med dill- och vitlökssås. Varmrökt lax, creme fraiche, gurka, ärtskott och rom i sked. Och det kanske godaste av allt: gräslöksröra på knäckebröd. Receptet på den sistnämnda finns på Sofias blogg Lilla Tildes hem. All fisk kom från Pellinge där vi bastat tidigare i veckan. Ursäkta matporren, men det var precis så här gott som det ser ut.

burgers served
burgershamburgare
Till huvudrätt ännu mera fisk! Fiskburgare med körsbärstomater, cheddar, vitlöksmajonnäs och sallader. Slurp!

chokladpraliner
dessert
Och tillslut blåbärssmulpaj med glass och finska chokladpraliner. Den som säger att Finland inte har god mat har inte varit hemma hos lilla Tildes hem-Sofia.

Du kanske också gillar:

Nya äventyr: roadtrip och vandring i Vorarlberg
Upcoming: 7 tyska städer på 7 dagar
Fragment från Bergamo och Comosjön
9 saker att göra på Italienska rivieran

4 Kommentarer

Kommentera

Arkiv

Prenumerera