11
Nov
2013

Mitt paradis är bortblåst!

Det är så himlahimla sorgligt det som hänt i Filippinerna. Drömde i natt att jag vadade i vattenmassorna på Malapascua, ön som jag tidigare utnämnt till Resbloggens bästa paradisö. En plats vackrare än photoshopade bakgrundsbilder på datorn! En plats där mindfulness inte är ett begrepp man klämmer in i reklampausen på fredagsmyset! Så här ser paradisön ut nu efter tyfonen Haiyan:

malapascua efter tyfonen Haiyanmalapascua efter tyfonen Haiyan

(Foton från Edmund James Y. Porter)

SMS:a AKUT till 72 900 för att skänka 50 kr till Röda Korsets hjälpinsatser i Filippinerna. Först och främst för offrens skull, men i förlängningen också så att fler får uppleva en mangoshake i palmskuggan på verandan med bakpulversanden silandes mellan tårna. NU? NU!

Du kanske också gillar:

Fantasiresa #25: Lyckoriket Bhutan
Malapascua – en av världens bästa stränder
Fantasiresors världens bästa stränder
Daño Beach Resort på Malapascua i Filippinerna
Vad kostar det att backpacka i Filippinerna?
Nyårsafton på Alona Beach

5 Kommentarer

  1. Helt fruktansvärt! Går inte att föreställa sig att vara med om det där. Tänk att bo i en stad som bara försvinner… Vårt eget lilla i-lansproblem (att vi bokat semester i ett land i spillror) känns futtigt i jämförelse.

  2. Marcus Stenius

    Håller helt med tidigare kommentarer till uppropet för naturkatastrofen på Filippinerna. (Varför drabbas just den platsen så mycket ??) Tack för att Du som varit där uppmärksammar detta absoluta behov. Det är mycket verksamt. Vi skall skicka bidrag direkt i dag. NU,nu.

  3. Pingback : Beach 2014 – mina världens bästa stränder | Fantasiresor - resblogg, reseguider & resdrömmar!

  4. Pingback : Fantasiresor Världens bästa stränder | Fantasiresor

Kommentera