1
Dec
2012

Jättebuddha och guldfiskmarknad i Hongkong

Jättebuddha i Honkong Vid Jättebuddha i Honkong Po Lin Monastery i Hongkong Vid  Po Lin Monastery i Hongkong
Idag besökte vi Big Buddha, en enorm bronsstaty ungefär 1,5 timmars resa från Hongkongs city. Så fort vi hunnit upp till statyn så sköljde dimman in över bergen och vi trevade runt i vita mjuka moln. Det var som att vandra runt i mjölk, en lugnande känsla. Här och var stod små bönealtare med rökelser och någon kinesisk plingplongmusik som spred sina melankoliska toner genom dimman. Det var drömskt – magiskt. Och någonstans däruppe på berget visste vi att han satt, med korsade ben i sin enorma lotus och blickade ut över oss, Big Buddha. Har nog aldrig känt mig så harmonisk i hela mitt liv. Men så är det ju inte heller ”harmonisk och balanserad” jag skriver överst på CV:t.

Som en motpol till denna mindfulness provade vi även en av alla kinesiska snabbmatskedjor. Här finns alla varianter. Jag undrar om de inte har fler snabbmatskedjor i Hongkong än i USA?
Goldfish market i Hongkonggodlfish market Hongkonggodlfish market Hongkong Goldfish market i HongkongGoldfish market i Hongkong
Goldfish Market är precis vad det låter. En marknad med allt ifrån papegojfiskar och minifiskstim till klassiska Hitta Nemo’s. Tusentals ihopknutna vattenfyllda enliterspåsar att lyfta upp och trycka på för att hitta just den perfekta guldfisken med rätta snärten.

Du kanske också gillar:

Att göra i Rom på tjugofyra timmar
Prag – 8 trendiga restauranger och kaféer
Fantasiresors tre bästa höstweekend-tips
SÅ billig är en weekend till Polen

1 Kommentar

Kommentera

Arkiv

Prenumerera