24
Jun
2017

Civezza & det ljuva livet på italienska rivieran

Har bara hunnit kliva ur hyrbilen när jag fylls av det där ruset. Här är jag hemma, tänker jag utan att tveka och fyller lungorna med olivlund, citronträd, pasteller och en svag doft av vespa. Kliver ut på den lilla utkiksplatsen på Piazza Garducci och hör olivlundarna susa där nedanför i dalen, kyrkklockorna som slår fem och italienskan som klingar ut från byns enda kaffebar. Jag är redan kär.

Jag är precis hemkommen från en bloggresa till Civezza tillsammans med Sara / Träningsglädje, Linda / La Linda och Katarina / Äntligen vilse. Och det är få gånger som La Dolce Vita passat bättre in än just på vår vecka i den lilla medeltidsbyn vid italienska rivieran. Vi har njutit av pasta, mozzarellor och sorbet på citroner från lunden utanför fönstret. Skålat i prosecco, kastat oss i Medelhavets vågor, strosat i delikata gränder och diskuterat det mesta. Men framför allt kanske kärlek.

”We must get beyond passions, like a great work of art. In such miraculous harmony. We should love each other outside of time… detached.” (ur filmen La Dolce Vita)

Med utsikt över olivdalen och andra små bergsbyar i fjärran har vi svävat runt i poolen. Här hade jag kunnat stanna för alltid, med blicken fäst på cypresserna i fjärran.

Förstås firade vi även midsommar, även om det blev en italiensk-svensk variant med prosecco istället för nubbe (borde bli ett stående inslag) och caprese istället för silltallrik. Vi började midsommarfirandet med att leta småblomster till blomsterkransar men det visade sig vara lättare sagt en gjort. Blev tillslut en krans av bougainvillea och några olivkvistar. Och så en jordgubbstårta som vi bjöd vår kära Lorenzo på.

Civezza var, som kanske framgått: helt enastående perfekt, och jag ville aldrig att veckan skulle ta slut. Men vem vet, kanske får Lorenzo äta upp sin vänliga inbjudan om en återkomst, för kanske sitter vi alla fyra på planet ned snabbare än anat…

Ladies in the riviera-gänget idag (Linda, Katarina, jag och Sara):

Förhoppningsvis sitter vi åter där på en bänk i stil med dessa charmanta italienska damer om några år:

Glad midsommar! Hoppas du också haft en fin helg! Fler inlägg om Civezza och vad du kan göra där kommer inom kort.

Resan var en bloggresa arrangerad av Vivicivezza, men orden, åsikterna och bilderna är som alltid mina egna.

Du kanske också gillar:

Vinter och vänner i Åre – på winter workation med bloggare
En natt på Kirkenes snowhotel – huskies och kungskrabbsfiske
Fem dagar på Hurtigruten MS Nordkapp
Spökstad och valrossar – båttur till Pyramiden på Svalbard

21 Kommentarer

  1. Åh ja då borde du stanna till där! Det var inte ett hotell utan den här lägenheten som vi bodde i: https://www.homeaway.se/semesterhus/p8134813

   Den hade dock egentligen inte tillgång till poolen (vi hade fått ett undantag), men här finns t ex en av lägenheterna som hade tillgång till poolen (den är även lite mindre vilket ju egentligen är bättre): https://www.homeaway.se/semesterhus/p8160651?uni_id=3453781

   Rekommenderar verkligen! Skulle åka tillbaka idag om jag kunde 🙂

 1. Pingback : Tre resor jag är avundsjuk på just nu -

 2. Pingback : Tatueringsdag på Sanctum, Stockholm ⋆ Emilia Westerstrom

 3. Pingback : Resebloggarna som inspirerde mig lite extra under året som gick - DISCOVERING THE PLANET

 4. Pingback : Resebloggarna som inspirerade mig lite extra under året som gick - DISCOVERING THE PLANET

Kommentera

Arkiv

Prenumerera