En dag i Hvar

Hvar är lavendelhonung och klappriga gränder, skrynkliga klippor och flörtigt hav.

hvar squarehvar narrow streets

En morgon i Hvar börjar med kaffe och croissanter på något av kaféerna längs med strandpromenaden. Kanske lite te från en sådan här genialisk koppkanna:

tea potHvar cliff beach2organic shakeshake

Om det är en bakisdag så börjar morgonen definitivt med en ekologisk detoxing-smoothie från Green House, en personlig ekologisk liten shop i en av Hvars alla smala gränder.

hvar reading verandawater reflections

Ah detta hav! Gili, Bali, Guldkusten och Filippinerna kan slänga sig i väggen allihop – här pratar vi verkligen BLÅTT.

hvar cliff beach sea hvarBavand bada hvar
Ett par hundra meter bort från Hvar City ligger dessa badlustande klippor.

lavendel

Lavendelhonung, lavendeltvålar, lavendelhäxor. Lavendel är delikatessen på Hvar!

animal hvarHVAR nightBäst bor man mitt i smeten. Vi lyckades få en lägenhet exakt 50 meter från vattnet, mitt inne i stan i en vacker kullerstensgränd – utan förbokning! Vi anlände med färjan klockan sju på kvällen utan varken plan eller bokningsbekräftelse, passerade de mest påstridiga “you want a room”-säljarna och möttes av en blygsam herre som artigt undrade om vi behövde någonstans att bo. Ja, liksom. Och sedan sov vi resten av vistelsen för 25€ per natt per person i en helt egen fullt utrustad trerummare.cactus hvarGiaxa restaurant

Efter förmiddagens klippbad är det dags att bada smaklökarna, ett av alla braiga ställen för detta är restaurangen Giaxa.

hvar pirates

Eftermiddagen ägnas även den åt: bad i stora lass. Vi tog en taxibåt för 40 kuna till en av de små omkringliggande öarna, Jerolim Island.

sofia titanichvar nudist beachhvar islandsbeach house
Finns det något bättre än en dusch efter en lång dag på beachen? Jag tror inte det. Hade så klart med min mjuka morgonrock från Beach House i packningen. Sedan var det dags för middag!

hvar harbourhvar nice restaurant
Mitt kräsna sällskap lyckades till och med hitta en favoritrestaurang: Leporini. Dit gick vi alltså tillbaka TVÅ gånger = motsvarar ungefär tre michelinstjärnor.

hvarhvar galleri

Älskar de små kullerstensgränderna, gallerierna, kaféerna, livet och lugnet på samma gång. Kvällarna var den bästa tiden för att strosa runt i de trendiga butikerna eller promenera längs med en något mer fläktande strandpromenad.

Nonica

Varje kväll avslutades på kaféet Nonica. Chokladmoussebakelsen The Three Graces kan vara den godaste chokladbakelsen jag någonsin smakat. Åt den varje kväll.

hvar beach

Till Hvar kan man åka med kompisgänget för att festa, med partnern för att äta romantiska middagar, med mormor för att ta det lugnt och ensam för solrehab. Det finns något för alla. Till Hvar ska åtminstone jag igen!

Respriser från Zadar till Hvar

Snabbuss från Zadar till Split, 2 tim, 90 kuna + varje väska 8 kuna
Katamaran från Split till Hvar City, 1 tim, 55-70 kuna

 

6 kommentarer

Write a response

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng
Fantasiresor © Copyright. All rights reserved.
Stäng