Ljubljana på 45 minuter

Innan vi skulle ta flyget hem till burriga Sverige från fantastiska Slovenien fick vi 45 minuter på oss att “göra” Ljubljana. Vad hinner man på det? Inte så mycket. Men vi hann i alla fall ett varv längs med den kafétäta strandpromenaden, gå på små broar över den porlande Ljubljanica, titta på människor som njöt i höstens strålar, och dricka en kaffe.

slovenien-ljubljana-24
Ljubljana slovenien-ljubljana-4 slovenien-ljubljana-7 slovenien-ljubljana-13 slovenien-ljubljana-17ljubljana-slovenien slovenien-ljubljana-20 slovenien-ljubljana-22 slovenien-ljubljana-23

Framförallt kom jag fram till följande fyra anledningar att återvända snarast möjligt:

#1. Metelkova – ett område med gamla militärbaracker numera ockuperat av konstnärer. För 20 år sedan ville staten bygga shoppingcenter över hela skiten, idag är det ett hippt område på grund av sitt bidrag till den internationella konstscenen.

#2. Creative fair – varje tisdag från maj till december samlas stadens kreativa själar runt Maximarket-passagen för att ställa ut sina hemmagjorda kreationer.

#3. Open kitchen – varje fredag mellan mars och oktober samlas de bästa kockarna från landets alla kök och lagar mat på stadens torg. De har ett knallgult minikök att tillgå och bjuder sedan på innovativa menyer.

#4. Direktflyg. Från och med april 2015 börjar första direktflyget från Stockholm till Ljubljana. Det är det slovenska flygbolaget Adria Airways som börjar köra sträckan två gånger i veckan.

5 kommentarer

  1. Oj, jag som tyckte att vi gjorde ett kort besök när vi stannade ett dygn med husbilen för något år sedan… får se om det blir ett längre stopp under det här året! 🙂

    1. Haha ja det var ett effektivt besök. Ser fram emot att läsa om era förhoppningsvis djupare upplevelser där 🙂

Write a response

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng
Fantasiresor © Copyright. All rights reserved.
Stäng