Gränslös: roliga, allvarliga och annorlunda berättelser om resor

”Han tittade på mig med förstående blick, men jag visste inte vad han egentligen hade förstått. Han satt stilla på huk, höll kannan högt upp i luften och hällde en stråle te ned i glaset. Den första koppen åkte tillbaka i kannan, enligt traditionen, och sedan fyllde han glaset en gång till så att vätskan skummade.”

Jag fick ett exemplar av boken Gränslös: roliga, allvarliga och annorlunda berättelser om resor tillskickad till mig på posten. Jag skriver bara bokrecensioner när jag hittar böcker som är något utöver de traditionella guideböckerna. Gränslös är en sådan! Här får du följa med engelskfröken Sarah på sin första upplevelse av koreanskt bad, Amanda som går vilse mitt i natten i Sahara och Evas besatta jakt på titeln friluftsmänniska. Älskar det! Mest blir jag sugen på att skriva en egen likadan.

granslos-1

”Jag försöker vira in mig i handduken som jag fick av snåljåpen som sköter omklädningsrummet. Men det är inte mycket mer än en diskhandduk och olika kroppsdelar hoppar fram och sticker ut här och var.
– Bra, du klar. Yoghurt. Här, säger fru Kim och ger mig ett litet paket.
– Ska jag ha det på huden? frågar jag förvirrat.
– Du så rolig. Yoghurt är mellanmål!”

granslos-3

”Kraften när vågorna slog mot klipporna – precis som Stilla havets dyningar nedanför Big Sur – gjorde att gränsen mellan mig och landskapet nästan suddades ut. Jag var inte bara liten och obetydlig som när jag gick under de höga träden i regnskogen. Jag var utraderad, så nära jag någonsin kommit att ha lämnat min kropp.”

granslos-4
Nu står den där, boken, i min provisoriska bokhylla bredvid soffan och viskar: skriv skriv.

10 kommentarer

Write a response

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng
Fantasiresor © Copyright. All rights reserved.
Stäng