En av Sveriges äldsta och mest prisbelönta resebloggar

Fantasiresor har funnits sedan år 2008 (gick under namnet Resbloggen fram till år 2013) och har alltid handlat enbart om resor. Bloggen har (bland annat) blivit utsedd till Sveriges bästa reseblogg tre gånger (år 2014, 2016 och 2018) och vunnit bästa researtikel online år 2018.

Fantasiresor drivs av mig, Sofia Zetterqvist, 31 år.

3 anledningar till att samarbeta med Fantasiresor

1. Kvaliteten

Jag fokuserar enbart på att skapa kvalitativt innehåll med höga krav på både text och bild. Det brukar ofta innebära att mina samarbetspartners vill använda det innehåll jag skapat i sina egna kanaler/marknadsföring. Något som brukar bli betydligt mer prisvärt än att t ex hyra in en egen fotograf för att ta bilder till hemsidan.

2. SEO

Jobbar aktivt med SEO (sökmotoroptimering) och fokuserar på att skapa inlägg som ska ha en lång livstid. Det innebär att inläggen om ditt företag kan dyka upp högt i Googles sökrestultat flera år framöver och komma att läsas av många människor över tid.

3. Nischad målgrupp

Bloggar enbart om temat resor vilket gör mig till en så kallad micro-influencer med en nischad målgrupp. Jag kan alltså garantera att de som läser om ditt företag kommer vara en ytterst intresserad målgrupp som reser ofta och mycket.

Statistik

Målgruppen som läser Fantasiresor bor främst i Sverige (ca 90%), och nästan bara i Norden (ca 95%), är kvinnor (65%) i åldern 25-45 (50%) och reser gärna och ofta. Bloggen läses av 6-12 000 unika personer/månad och har drygt dubbelt så många sidvisningar. På Instagram har jag 3000 följare med en engagemangsgrad på 12,68% och på Facebook följer 1200 personer sidan med en engagemangsgrad på 9,03%.

Siffrorna uppdaterades februari 2020 men kan förstås variera så kontakta mig om du vill ha det senaste.

Instagramflödet.

Är vi en bra match?

Jag samarbetar gärna med företag som är relevanta för min målgrupp. Här är några grundläggande förutsättningar för att vi ska vara en bra match:

  • Jag publicerar enbart innehåll på Fantasiresor som är producerat och upplevt av mig, gästartiklar eller färdigskrivna inlägg accepteras aldrig.
  • Allt innehåll som publiceras i Fantasiresors huvudkanaler är på svenska och riktar sig till en svensktalande målgrupp. Samarbetspartnern måste därför kunna erbjuda sina tjänster eller produkter till en svensk marknad.
  • Jag sponsormärker allt sponsrat innehåll enligt svensk lag. Inga undantag.
  • Jag fakturerar alltid för mina samarbeten från mitt företag & Zetterqvist kommunikation. Det innebär alltså att jag inte tar emot produkter som enda ersättning och accepterar inga Paypal-betalningar.

Exempel på samarbeten vi kan göra

1. Sponsrat blogginlägg

Tillsammans kommer vi fram till en passande vinkel för innehållet. Jag skriver sedan ett utkast som du får godkänna innan publicering. Inlägget delas på Facebook och i Instagram händelser, möjlighet att dela i det vanliga Instagramflödet finns också. Kostnad för ett sponsrat inlägg inkl. produktion och sociala medier-spridning: 4500 sek exkl. moms 25%.

Exempel på sponsrade inlägg jag gjort:
Avionero
Linnéuniversitetet
Hyrbilguiden
Resväskor

2. Sponsrad resa

Jag besöker din destination/ditt hotell eller liknande och skapar innehåll utifrån det. Vi skriver ett kontrakt där vi kommer överens om hur många inlägg som ska produceras både till blogg och sociala medier. Ni står för alla kostnader i samband med resan, samt betalar en mindre kostnad för innehållsproduktion där det även ingår 5-20 högupplösta bilder att använda fritt i egen marknadsföring. Kostnad (exkl. resan): från 5000 sek exkl. 25% moms.

Viktigt: Jag tipsar bara vidare om sådant jag gillar, åsikter går aldrig att köpa. Det skrivs även in som en klausul i vårt kontrakt.

Exempel på sponsrad resa jag gjort:
Laxå kommun ville genom bland annat Tivedsbussen uppmuntra till hållbar turism i naturen. Tillsammans med resebloggaren Äntligen Vilse upptäckte jag destinationen under 3 dagar. Det resulterade i följande blogginlägg (förutom uppdateringar i sociala medier, hos Äntligen vilse samt 5 högupplösta fotografier som de fick använda fritt i sin marknadsföring): Turridning på en peruansk passohäst i Tivedens nationalpark och Skogsbad och vandring längs med Bergslagsleden i Tiveden.

3. Större bloggkampanj

Jag är stolt medlem av bloggkolletivet Nordic TB som samlat resebloggare från alla nordiska länder. De har ordnat en rad framgångsrika kampanjer med destinationer över hela världen. Jag har deltagit i flera och förmedlar gärna kontakt om ni är intresserade av någonting större. Jag har även gjort en rad bloggkampanjer via det internationella bloggnätverket iambassador.

4. Digital copywriting

När jag inte jobbar med Fantasiresor så jobbar jag som digital copywriter. Det har jag gjort sedan 2007 (sedan 2011 som egenföretagare). Jag hjälper er gärna med nya texter till hemsidan eller att skapa kvalitativt innehåll till era egna kanaler. Du hittar mitt CV på Linkedin.

Kontakta mig

Hör gärna av dig med idéer och förslag, jag nås på sofia@fantasiresor.se och/eller +46 701 469 964. Huserar i Stockholm om möte behövs!

Stäng
Fantasiresor © Copyright. All rights reserved.
Stäng