24 minuter i Furstendömet Liechtenstein

Under resan i Vorarlberg, Österrike, kunde vi inte låta bli att ta en liten omväg in i grannlandet Liechtenstein. Jag är faktiskt inte så räkna-länder-besatt som vissa andra resenärer, och kanske framför allt resebloggare kan vara, men det är klart jag inte tackar nej till att få sätta upp ytterligare ett land på min lilla lista. Så vi tog en sväng dit. Till det lilla, lilla furstendömet mellan Schweiz och Österrike.

Kl 11:45 rullar vi in genom tullen från Österrike. Obemärkt. Tullpersonalen verkar befinna sig på annan ort.

Kl 11:46. Jag laddar upp dessa två världsomvälvande Insta Stories. Stavar dessutom fel i min iver. Lichtenstein var ju mannen som tyckte tomatsoppans konservburk skulle hängas på väggen.


Kl 11:48. Ungefär hundra meter från tullen hittar vi en restaurang, Alter Zoll (gamla tullen), mycket passande. Det får det bli. Vi har tidsbrist.


Kl 11:53 beställer jag in resans hittills bästa cappuccino och bläddrar i tidningen ”det liechtensteinska fäderneslandet”. Min första liechtentsteinska tidning!

11:55. Sarah får in sitt te i någon slags fiffig pyramid. Konstaterar att de även har bra te i Liechtenstein.

11:57 händer DET! Jag pratar med min första livs levande liechtensteinare! Det är restaurangens ägare som kommer fram och undrar vilka vi är som har fotat exakt allt vi sett sedan vi steg in genom dörren.

Foto: Lena Löfblad / Ladies Abroad.

Kl 11:59 – kyparen berättar lite mer om Liechtenstein. Att det inte ens bor 40.000 människor i landet och att de anses vara den befolkning i världens som har absolut högst levnadsstandard. Jag säger med onödigt strategisk ton att ”jag gääärna kommer tillbaka”.

Kl 12:09 är det redan dags för oss att åka vidare och vi rullar ut med vår Mini genom tullarna igen. Det är fortfarande ingen tullpersonal som verkar vilja titta på oss. (Bilden tagen senare i Österrike.)

Lena från resbloggen Ladies Abroad spenderade nyligen några fler minuter i Liechtenstein och har bloggat om sina tips här. Ett vackert land som verkar vara värt mer än 24 minuter.

Liechtenstein blev mitt 40:e land

Besöket i Liechtenstein gjorde att jag nu har varit i 40 länder (om man inte räknar Grönland, Svalbard eller Hongkong som egna länder, vilket de ju inte heller är). Planerar ett kommande inlägg om alla länder jag varit i. Men roligast att tänka på är: vilket blir mitt nästa? Vad tycker du?

8 kommentarer

  1. Haha, så roligt! Jag har spenderat typ den dubbla tiden där. 😉 Åkte in, tog en öl (mitt ressällskap var den som körde) och bokade ett hotell i Österrike för samma natt – sen lämnade vi igen. Och ja, kanske förtjänar landet liite mer tid.

  2. Kult! 😀 Jeg tilbragte noen timer i Liechtenstein da jeg var i Zürich for noen år siden, og fikk da sett den lille, søte hovedstaden. Jeg tror det er mye fin natur å utforske i Liechtenstein hvis man har nok tid, landet ligger jo tross alt inneklemt mellom to større land med fantastisk natur 🙂

Write a response

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng
Fantasiresor © Copyright. All rights reserved.
Stäng