Sunshine Coast, Guldkusten och Surfers Paradise – kaxiga namn på flashiga ställen

Vår roadtrip i Australien har fortsatt med camping längs med Guldkusten och Sunshine Coast. Vi har blivit riktiga campingproffs. Även om ordet ger mig rysningar. Campingplatserna i Australien är nog likadana som de där hemma: fulla med stora feta lyxhusbilar med tillhörande (matchande) uppfällbara bord och stolar och krukväxter och tv och alla över 55 år och gråhåriga. Typ. Jag fattar inte grejen – åker dom till campingplatsen och bosätter sig där hela sommaren?! Jag tror det.

Efter Sunshine Coast körde vi igenom Brisbane och hälsade på en gigantisk Ikea med ”Swedish meatballs”, ”bookcase Billys”, ”Leksand crispbread” och ”trash can Hemlis”. Det var kul att få lite Sverige-smak. Sen var det ganska skönt att åka därifrån.

Vi bytte pensionärsstämning (campingplatser och biblioteken med det gratis internet) mot lyxvillor, shopping, party och glamour i Surfers Paradise på Guldkusten. Lonely Planet (vår bibel numera) skriver att om Surfers Paradise skulle vara en människa skulle det vara Paris Hilton:

”Flashy, trashy, always up for a party and big on style and self-promotion.”

I natt tältade vi gratis med fantastisk utsikt uppe i bergen i Guldkustens Hinterland. Det var svinkallt och lite Schweiz-känsla. Sedan besökte vi vingårdar och provade delikata viner (och frågade alla dumma frågor men fick veta många intressanta saker om viner och tillverkning!).

Och så har vi kört förbi skolan och huset som Mindy och Magda bodde i när de levde på Guldkusten – kul att se!

1 kommentar

  1. Äntligen ett ställe på er världsresa där undertecknad också varit, känner sig lite hemma (ja, inte på Surfers precis men Hinterland) och jag kan leva mig in i att detta Australien känns helt annorlunda än Indonesien, kanske de inte alls går att jämföra.
    Fortsatt god restur önskas Er alla.
    Marcus

Write a response

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng
Fantasiresor © Copyright. All rights reserved.
Stäng