Billig lyx i Kavarna – roadtrip längs med Bulgariens Svartahavskust

Thracian cliffs i Kvarna, BulgarienKavarna – Thracian cliffs strandenHotellets strand – Thracian cliffs i Kavarnathracian cliffsDSC00199DSC00200

Om det är någonstans du ska passa på att bo på lyxhotell så är det i Bulgarien. Och om du är på väg längs med Svarta havet i samma riktning som oss, då ska du passa på att bo på Thracian cliffs i Kavarna. Det blev precis rankat som Europas bästa golfresort vilket är perfekt för oss som gör vad som helst för att slippa spela golf. Det innebär nämligen att hotellets högsäsong ligger på våren och hösten, juli och augusti räknas istället som medium-säsong och du kan under dessa månader få en hel lägenhet för runt 450 kr per person (om ni är minst två) i femstjärnig lyx!

Kanske inte ett ställe där man hänger hela sin Bulgarienvistelse, men helt klart värt några nätter för att insupa lugnet, besöka spa, de små stränderna och kanske en vinprovning i solnedgången?

Vallmo i Kavarna, Bulgarien DSC00371

Ta även bilen från Kavarna till det intilliggande fortet i Kaliakra. Längst ut på udden ligger ett litet kapell inbyggt i klipporna, omringat av glittrande hav och små söta blomster. Längre norrut än så här sträcker sig inte Fantasiresors bulgariska roadtrip-tips, men kanske fortsätter du lite till och har några egna pärlor att tipsa om?

Write a response

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng
Fantasiresor © Copyright. All rights reserved.
Stäng