Fantasiresa #23: Några riktiga Kurrekurreduttöar – Guadeloupe

Sponsrat inlägg av Rendez-vous

Stora havssköldpaddor som drömmande och lite klumpigt svävar runt i ett turkost ändlöst ljummet salt vatten. Det är vad som alltid dykt upp på min näthinna när jag hört om ögruppen Guadeloupe i Västindien. Jag vill sväva med dem!

”Poesin finns överallt i det kristallklara vattnets smekningar och i de tusentals gröna nyanserna som du möter längs stigarna.”

Rendez-vous

Guadeloupe tillhör Frankrike, har euro och ”upptäcktes” av Christopher Columbus (så klart). Ögruppen ser ut som en fjäril uppifrån och består av öarna Basse-Terre, Grande-Terre, La Désirade, Marie-Galante och Iles des Saintes. En av mina favoritplatser är, utan att ännu ha varit där, Petite Terre – ett stort naturreservat på två öde kurrekurreduttöar. Jag vet inte om det är den gamla fyren som sägs vara det enda spåret av människor, sköldpaddorna eller segelturen dit som lockar mig mest men det verkar minst sagt lovely. Där finns även koraller, antiliska leguaner och knallturkosa laguner.

”De jämnt utplacerade kokospalmerna fungerar som naturliga parasoll och det är långt från strandbarer och andra klassiska turistfällor.”

Jag kryssar ja tack till allt ovanstående, packar ner bikinin och är redan halvvägs till flygbussen.

Foto: Unsplash. Inlägget är skrivet i samarbete med Rendez-vous. Bilderna är enbart ett moodboard och behöver inte nödvändigtvis vara tagna på destinationen.

Write a response

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng
Fantasiresor © Copyright. All rights reserved.
Stäng