Ett paket kommer lastat med en fantasiresa

Att vara reseälskare; att älska känslan av att upptäcka nya kvarter, nya kulturer, utmanas i tankarna, fascineras av underverk, undra över verkligheten, känna gräset, träden, solen. Känna. Hur låter fåglarna i Marrakech? Och varför sover man siesta i Italien?

Att vara reseälskare maj år 2020 är en utmaning. Då är det tur att det finns fantasiresor att göra, och det är tur att det finns andra törstande reseälskare att göra dem med.

När ”paketresa” fick en ny innebörd

Resebloggaren Daniela från Discovering the planet kom med en briljant idé i vår grupp för svenska resebloggare: en paketcirkel (vi kan kalla det så) där alla fick en person att skicka ett paket till. Ett slags care package så här i hemmasittartider. Den man skickade sitt paket till var inte samma person som man själv fick paket från. Det här skickade jag:

Jag skickade en fantasiresa till Italien

Mitt paket gick till Moa Harrysson som driver resebloggen Lycklig och levande. Hon fick en fantasiresa till Italien i form av ett paket. Paketet innehåll strozzapreti (pasta), en pesto, en tapenade, grissini, ett kort jag tagit på citroner i Civezza, en anteckningsbok och en penna för att skriva ned egna fantasiresor, en mini-Versace-parfym (pga man vill ju känna doften av Italien också), en spellista jag skapat på Spotify med italiensk musik och fyra kylskåpsmagneter som bildade orden med hopp om resa.

>> Läs även Moas inlägg om paketet.

Foto: Moa Harryson / Lycklig & levande

Och fick en fantasiresa till Finland

Paketet som jag tog emot kom hela vägen från Finland och resebloggaren Maria Norrgård som driver Marias memoarer. Hon hade fyllt paketet med Marimekko-servetter, Mumin-pennor, shampo och balsam från ett finskt märke som ska vara bra (OM det behövs i dessa hemmasittartider där håret tenderar att tvättas allt mer sällan) och finskt godis i form av Fazer-choklad, Brunebergs-choklad (var i deras fabrik i Borgå för många år sedan), Salmiakki och Sisu-pastiller. Extra kul att få just från Finland eftersom min mamma är finlandssvensk och jag varit där mycket.

>> Läs även Marias inlägg om paketet hon skickade och tankarna bakom.

Skicka en egen fantasiresa – så här gör du

Att skicka en fantasiresa på paket rekommenderas verkligen. Kanske har du vänner i något annat land som du kan utbyta paket med? Eller i andra städer i Sverige, att få fantasiresa till Österlen känns just nu lika exotiskt som något annat land för en stockholmare. Så här går det till:

#1. Gå ihop några vänner/bekanta/okända
#2. Bestäm vem som ska skicka till vem. Man skickar inte till samma person som man får från.
#3. Bestäm en summa, vi hade bestämt 100-150 sek. Men tänk på att kreativitet är gratis (i det här fallet).
#4. Sätt en deadline för när alla ska ha skickat sina paket.
#5. Skicka och vänta likt ett barn på julafton.

Fotocollage med bilder från de andra resebloggarnas paket.

Vad fick de andra resebloggarna i sina paket?

Läs om vad de andra resebloggarna fick i sina paket för mer inspiration till vad du kan skicka. Här hittar du inläggen:

1 kommentar

Write a response

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng
Fantasiresor © Copyright. All rights reserved.
Stäng