Fantasiresa #7: Orientexpressen, Sidenvägen, Darjeeling Himalayan Railway och Jungle Railway

Min diskreta framtoning till trots är jag sjukt rastlös. Mindfulness, buddhaställningar och att tugga maten 20 gånger kan slänga sig i väggen – men TÅG! Vilken grej! Där kan jag sitta i timtal lunkandes fram i 60 km/tim och bara glo. Ut genom fönstret, på folk, på ett skvalpande glas vatten. Jag älskar att åka tåg. Transsibiriska och Kina-tåg har jag redan avverkat, men det finns många rälsmetrar kvar att upptäcka.

Jag skulle börja med Orientexpressen från Paris till Istanbul. Rika handelsmän med portföljer och kvinnor i långa handskar och smala cigaretthållare. Audrey Hepburn möter Agatha Christie och – hej Don Draper!

Från Istanbul fortsätter resan på Sidenvägen bort till Xian i Kina. Genom ökenlandskap och österländska länder innehållande bokstaven “Z”. Hoppar på världens högst belägna järnväg till Lhasa i Tibet för att tuffa vidare tillsammans med hönor i burar och hypnotiserade ormar på Darjeeling Himalayan Railway i Indien. Tåget kallas även för Toy train – leksakståget. Så himla gulligt. Sist men inte minst järnvägen med världens coolaste namn: Jungle Railway i Malaysia. Djungeln typ väller in genom fönstrena och aporna delar ut bananer till dig och du får akta så inte en chimpansbebis gömt sig i din kappsäck.

Write a response

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng
Fantasiresor © Copyright. All rights reserved.
Stäng