Fantasiresor att förverkliga 2017

Jag älskar att drömma om resor (kanske inte överraskade någon). Jag fantasireser nästan lika gärna som jag faktiskt reser. Och min lista över fantasiresor – min så kallade bucketlist – är närmast oändlig. Men i coachningssammanhang är ju det där med drömmar sällan särskilt mycket värt, man ska kalla dem MÅL. Så därför tänkte jag ge det ett försök. Här kommer några fantasireser jag drömmer om att genomföra, och mitt mål är att göra minst tre av dem under 2017.


En spektakulär tågresa. Älskar tågresor. Att svisha fram i tystnad genom både orörda landskap och livliga städer. Till exempel Darjeeling Himalayan Railway, tåg längs med Sidenvägen, tåget mellan Beijing och Lhasa, tåg 23/24 från Paris till Moskva (efter inspiration från resebloggaren Johnny), Orientexpressen (om jag plötsligt skulle vinna på lotto), eller en mer realistisk variant: Arctic Circle upp till norra Sverige. Den sistnämnda blir faktiskt antagligen av redan nu i februari, så check redan där!


En strandsemester. Mitt personliga fokusord för 2017 är harmoni, och med det rimmar en chill vecka på någon varm plats vid havet ganska bra. Det var dessutom väldigt längesedan nu. Kanske Sardinien (pga Italien så vad kan bli fel?), en västindisk ö (behöver knappast motiveras), Zanzibar (där ca alla i mitt facebookflöde verkar ha varit förra året) eller Sri Lanka (som sägs vara väldigt up and coming).


En europeisk huvudstad. Är väldigt nyfiken på Lissabon som till och med mina Italien-förälskade föräldrar jämfört med Rom, men även Amsterdam står högt på min lista pga typ älskar all holländsk inredningsdesign.


Någon nordisk resa. Efter vår lyckade Nordic Roadtrip i höstas blev jag sugen på att upptäcka ännu mer av grannländerna. Svalbard, Färöarna, dansk design i Köpenhamn, eller vandra i svenska fjällen (som Vandringsbloggen har inspirerat till under året). Åker till Åland om en vecka som en del i bloggkampanjen Nordic Blogger Experience men det får gärna bli en till nordisk resa innan året är slut!


En staycation/hemester. Önskar fler mini-semestrar hemma i Stockholm. Jag ska ju som sagt satsa mer på harmoni här i livet (jag utlovar dock en 100% garanti mot att du aldrig någonsin pga detta kommer behöva utsättas för ”carpe diem” varken här på bloggen eller intatuerat på mig någonstans). Därtill hör lite vardagslyx, typ checka in på ett hotell i vår huvudstad och beställa in room service till sängen. Resebloggaren Resfredag var den som introducerade begreppet staycation för mig.


En resa till Östeuropa/Balkanhalvön. T ex Bosnien och Hercegovina som jag snabbt åkt igenom med buss på väg från kroatiska Hvar till kroatiska Dubrovnik och som var helt sjukt vackert, och där jag är särskilt nyfiken på huvudstaden Sarajevo. Eller Georgien, Albanien eller Rumänien som bloggaren Earth Wanderess inspirerat till under året.


En resa till Mellanöstern. Gärna Iran, Jordanien eller Israel. Min pojkvän kommer från Iran och förhoppningsvis får vi in en visit där i vår. Ladies Abroad var där förra året och inspirerade mig ännu mer.


En stad som aldrig sover. Jag älskar storstäder. Åtminstone ett litet tag. Två drömmar, förlåt jag menar mål, är New York eller Tokyo som Sandra Beijer bloggat mycket fint om.


En roadtrip. Blev väldigt sugen på en roadtrip över broarna i Florida Keys & Key West i USA efter ett reseblogg-event i höstas. Denna dröm kan även kombineras med de andra som till exempel en nordisk roadtrip eller en roadtrip i Iran.

Vad har jag missat för pärlor??? (Och juste, alla bilder är från Pexels & Unsplash och jag har ingen aning om de är tagna på respektive resmål så se dem enbart som en illustration av min dröm.)

27 kommentarer

 1. Det finns ju så många spännande hörn av världen att utforska! Du lyckades dessutom pricka in nästan alla av länderna på min reseönskelista. Kan bara instämma att Balkan verkar grymt, samt tågresor. Jag planerar faktiskt att tågluffa i forna Jugoslavien, så det blir isåfall en kombo av de två! Ska bli kul att följa dina resor under 2017! God fortsättning 🙂

 2. Alltså check på alltihop, framför allt temana. Minst en tågresa av vackert slag. Och förutom det en alptopp, en vacker sommarvandring i en djup skog, gärna vinterstränder, men även varma sådana som västindien, en vacker marknad någonstans där jag kan köpa 10 kronors hantverk som örhängen och dofta kryddor. Just nu blir det fokus på det vintriga så får en se var sommaren tar en.

  1. Åh jag håller med! Och tåg är särskilt något jag också skulle vilja göra… Tänk om man skulle ge sig ut på en liten tågrutt ensammen? Tänk vilka människor man skulle kunna möta längs vägen… 🙂

 3. Å drømme om reiser er nesten like gøy som å faktisk være på dem. 😉 Jeg sier også ja takk til alle ting du har nevnt ovenfor, spesielt steder som Iran og Svalbard. Jeg har vært i Albania, Romania, Georgia, Jordan, Israel, Key West, Tokyo, Sri Lanka og takk den transsibirske jernbanen fra Moskva til Beijing, og jeg anbefaler alle SKIKKELIG mye. Håper du får gjennomført flere av disse reisedrømmene dine i 2017 og årene som følger. Lykke til 😀

 4. Darjeeling Himalayan, Iran, Sri Lanka, Lissabon och vandring i svenska fjällen är högt upp även på min bucket list. Huruvida de hinns med 2017 återstår att se. Ovanligt sen med planeringen men en fotoresa till Färöarna i mars och båtluff i Grekland i sommar är spikade. Men någon liten långresa ska förhoppningsvis också in….

 5. Härligt att läsa om dina resedrömmar och mål. Jag är också väldigt nyfiken på Lissabon. Tokyo är ju min favoritstad så dit drömmer jag ständigt om att resa tillbaka till.

 6. Lycka till med 2017! Många bra tankar och planer! Iran tycker jag du ska ge en hög prioritet – du kommer inte ångra dig. Georgien samma. Lissabon har jag varit i under typ 24 timmar och jag åker mer än gärna tillbaka. Zanzibar, visst, jag har aldrig varit där, men det känns ju lite som om jag skulle möta halva Sverige om jag åker dit just nu. Där finns kanske någon lite mer svårtillgänglig ö?

  SJälv kommer nog fantasiresa mer i 2017 än i 2016. Det blev nästan lite för många verkliga resor i året som gick. Jag hinner ju inte ta till mig allt det jag ser.

  1. Tack så mycket! Ja du har nog rätt angående Zanzibar, men hoppas på omkringliggande småöar att åka till på dagsutflykter. Men har inte kollat upp. Finns ju många alternativa paradisöar i världen annars att välja istället 🙂

   Alltså förstår dig helt angående det där med att resa FÖR mycket! Man måste hinna landa och smälta alla intryck mellan varven. Annars är det som att ens sinnen blir lite mättade på intryck efter ett tag och då försvinner ju halva nöjet tycker jag. En resa per månad är lagom tycker jag (det är ju rätt mycket ändå om du frågar de flesta haha).

 7. Men åh, så mange herlige reisedrømmer! Noen av disse steder har jeg vært selv – Sardinia, Zanzibar, Lisboa, Amsterdam, Georgia, Albania, Israel, Tokyo og Florida Keys – men jeg kom meg aldri helt ut til Key West, da… Veldig flotte steder som er vel verdt å både fantasireise til og å se på ordentlig 😉 Og alle de andre stedene du nevner? Ja takk, når som helst! Jeg har faktisk fundert på å ta en langhelg på Svalbard i vinter, men jeg får se hva det blir til.

  Dette var et inspirerende innlegg, som sendte meg ut på mine egne fantasireiser og brakte fram gode minner – og tanker om alle blogginnleggene jeg ikke har fått skrevet enda, haha.

  Det skal bli spennende å se hvilke av fantasireisene som blir virkelighet i 2017!

  1. Tack! Ska spana in dina inlägg, är särskilt nyfiken just nu på Sardinien och tips på bra byar att hyra hus i. Tycker det är lite svårt att googla sig till. Hoppas du kommer till Svalbard!! God fortsättning!

 8. Att drömma om resor är ju fantastiskt! Albanien var en av våra favoriter när vi reste Europa runt också. Samt vilda och vackra Korsika! Själv drömmer jag lite om Uzbekistan och Peter drömmer om norra Kanada. Men just nu har vi blivit lite förälskade i en alpby i Österrike också 😉 Önskar ett fint reseår 2017!

 9. Blev väldigt inspirerad själv av att skriva ihop en liknande text – blir ju lite mer levande när man ser resorna framför sig i text.

  Angående dina resor så verkar du ha en grym mix planerad. Lissabon är grymt, kan verkligen rekommendera det, men jag vet inte riktigt om jag håller med om jämförelsen med Rom (även om det är minst lika bra) Grymt mycket bra mat och väldigt billigt. Ta er ner till den gamla saluhallen Cais do Sodre som är ett riktigt mattempel.

  När det gäller Amsterdam så hade jag personligen valt Rotterdam istället. Inte alls lika turistigt, halva priset, och mer hippt. Här har arkitekterna fått fritt spelrum i staden vilket har resulterat i en galen blandning och det har i sin tur dragit till sig designfolket (som inte har råd med Amsterdams superhöga hyror).

 10. Om jag hade oändligt med pengar och tid skulle jag resa till Sibirien, Antarktis, Argentina (Patagonien), Peru (Machu Picchu), och Venezuela och Guyana (Tepui Mountains). Inget av dessa resemål kommer att hända under 2017 förstås, men man kan ju drömma 🙂 Istället blir det mera USA som vanligt, eventuellt tillbaka till Alaska i Mars, Montana i sommar kanske till och med två gånger och även Wyoming. Sedan får vi se om det blir något annat. Blir förstås en hel del upptäcksfärder i Wisconsin eller Minnesota kan jag tänka mig.

  Ultimate roadtrip i Nordamerika som jag tycker du ska på är att köra Alcan (Alaska Highway) från Alaska till Kanada och sedan fortsätta in i USA igen! https://ann-olsson.squarespace.com/blog/2016/5/16/3800-miles-or-6115-km

 11. Key West är vackert men vägen dit en besvikelse. Lissabon – missa inte Sintra (en halvtimme med tåg från Lissabon)
  Amsterdam – en av favoriterna. Vilka arkitekturkontraster, vilka museer! En stad att återvända.

 12. Vilka underbara mål och drömmar! Lissabon kan jag verkligen rekommendera. Sardinien är väldigt fint men det gäller att hitta rätt stränder så man slipper ligga där som en sardin … 😉

  Sen New York så klart – bästa, bästa!

  Tokyo står även på min bucket list.

  Lycka till med planerna!

 13. Det där målet kommer du garanterat klara av, lät nästan som du skulle kunna få till allihopa när jag läste det. Iran är jag väldigt sugen på så åk dit och utforska så kan jag gå i dina fotspår sen 🙂

Write a response

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng
Fantasiresor © Copyright. All rights reserved.
Stäng