Drömresor att förverkliga 2018

Jag skrev tidigare om de fem länder som jag fantasireser till kanske allra mest. Fem resor som jag hoppas få till någon gång under min livstid. Men för att vara lite mer realistisk och faktiskt göra drömmarna till uppnåbara mål, så kommer här en lista över resor jag tänker att jag vill få till under det kommande året.

Min ytterst provisoriska plan med reservation för ytterst spontana infall och ändringar:

#1. Nordisk natur.

Årets första resa som är inbokad är en winter workation i Åre med andra bloggare från Influencers of Sweden. Missade förra årets variant som verkade ha varit både vacker natur och givande erfarenhetsutbyten, så ser sjukt mycket fram emot detta. Efter Åre har jag nästa workation inbokad, men den här gången är det med nordiska resebloggare från Nordic TB. Vi ska åka på en kryssning till Riga och ha konferens samtidigt. Utöver detta hoppas jag få till en till resa inom Norden. Lofoten? Gotska sandön? Finska fyrar? Vi får se.

Seinäjoki, Finland, 2016.

#2. Våren i Italien.

Jag har en storslagen plan om att bosätta mig i Italien under våren, typ mars-maj. Åtminstone med start i Florens. Håller på och letar en lägenhet just nu. Har alltid drömt om att bo utomlands ett litet tag och eftersom jag varken har barn, man, eller ett jobb som kräver att jag stannar i Sverige så känns det som det optimala tillfället att prova på. Jobba på kaféer. Mini-weekends i Toscana. Tina själen.

Rom, Italien, 2017.

#3. Alaska i juni.

En resa som redan är bokad är min drömresa till Alaska! Det blir en roadtrip tillsammans med tre resebloggare i juni. Har skrivit mer om resan här.

Foto från Unsplash.

#4. Hästsemester i sommar.

Jag är väldigt sugen på att göra någon form av resa som även inkluderar hästar. Antingen långritt bland vingårdar i Frankrike, eller hyra häst och sådana där gamla trävagnar som finns i Irland och rulla runt mellan små byar på landsbygden. I värsta fall ska det åtminstone bli en ridtur på Gotland.

Hästmys, Island, 2016.

#5. Tokyo eller New York i höst.

Ett måste är en resa till någon av dessa världsmetropoler. I sommar fyller jag 30 år (jag vet att det fortfarande står 28 på några ställen här på bloggen och ja det är nog helt enkelt för att jag hellre skulle vara det) och tänker att detta skulle kunna ersätta en fest? Kanske till hösten?

#6. Spektakulär tågresa.

Kan inte få nog av tåg. Finns som tur är SÅ MÅNGA resor som verkar spektakulära. Några alternativ: Hogwarts express, Orientexpressen, Qinghai–Tibet railway, Darjeeling himalaya train, Jungle railway eller åtminstone något vanligt tåg i Europa.

Brennerpasset, tågluff, 2014.

#7. Exotisk strand istället för deppvinter.

Årets deppiga så kallade vinterväder har fått mig väldigt sugen på att befinna mig på mer exotiska breddgrader till nästa år. Skulle inte ha någonting emot att avsluta året med sol, bad, palmer och ananaser på någon tropisk plats. Det var alltför längesedan jag och solen hade någon relation.

Stranden på Malapascua i Filippinerna
Malapascua, Filippinerna, 2012.

Man ska drömma stort, eller hur?

12 kommentarer

 1. 1) ser också så mycket fram emot Åre 2) I VÄRSTA FALL en ridtur på Grönland? Det är en fantasiresa för mig om något! Har aldrig ens tänkt på det förut men blev just heeeelt besatt av tanken 3) Alaska, jag finner inga ord, så himla kul!

  1. Jaa kul att du också ska dit! Men haha det står Gotland inte Grönland (var dock tvungen att dubbelkolla). Ridtur på Grönland låter däremot betydligt roligare, nu blev jag sugen på det också 😀

 2. Klart man ska drömma stort!
  ..och alla resorna låter ju helt fantastiska! Några månader i Italien låter verkligen som en dröm! Önskar att jag kunde lämna allt och dra iväg sådär (eller kanske allra helst ta med man och katt haha)
  Det ska i alla fall bli otroligt spännande att få följa resorna, oavsett om det blir dom här eller andra spontana infall 😀 Förutom inos-resan då, den slipper jag följa på håll i år 😀

 3. Fantastiska drömmar och såklart så kommer du att genomföra detta inom de närmsta åren, det är jag helt säker på!!
  Svar: Ja Skottland är ett måste på Bucket List! Fick galet mycket respons på FB där alla möjliga delade sina Skottlands upplevelser. WOW, säger jag bara! Magiskt! Kul att du hittat hit förresten!

 4. Åh ny längtar man ju bort ännu mer från gråslasket! Västkust och vinter är ingen bra kombo. Jag har också redan gjort en reseplan över året, och jag tror faktiskt att alla resor ska kunna gå i lås. Under körsbärsblomningen i påsk åker jag till Tokyo (perfekt match i år!!!!), sen köpa en liten husbil i vår och köra en eurotrip i sommar – och till sist fira jul och nyår på madagaskar. Och däremellan knör jag nog in några weekendresor, har bland annat pratat om Skottland och Malta.

Write a response

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng
Fantasiresor © Copyright. All rights reserved.
Stäng