Mina bloggmål för 2016

Jag har länge gått runt och funderat över mina bloggmål för det kommande året. Jag gillar egentligen mer att drömma framåt än att vältra mig i det som redan varit. Men så insåg jag att jag nog måste skriva ut mina mål här för att jag faktiskt själv ska ta dem på allvar. Better Bloggers tipsade om hur du sätter upp SMARTa bloggmål så jag har försökt att följa deras tips.

Fantasiresors bloggmål

1. Fokusera på texterna.

Jag älskar att skriva, och har egentligen försörjt mig på det sedan jag gick i gymnasiet. Men på något sätt har bloggandet blivit mindre och mindre skriva och mer och mer html-koder, seo-keywords, lightroom-plugins och bländartal istället. Jag vill återgå till vad som egentligen är det jag tycker är allra allra roligast: berättandet.

SMART mål: Minst 50% av alla inlägg under 2016 ska fokusera på berättandeformen (istället för t ex listor).

2. Öka uppdateringsfrekvensen.

Det handlar om att minska antalet bilder till varje inlägg så att jag har tid att göra fler inlägg. Bildredigeringen är det som tar mest tid idag, så om du känner dig manad att bli fantasiresors bildredigerarpraktikant – feel free att kontakta mig! Annars ska jag fokusera på den gamla klyschan: less is more.

SMART mål: Uppdatera i genomsnitt minst två gånger i veckan under 2016.

3. Bjuda mer.

På många sätt. Jag vill våga bjuda mer på mig själv i mina texter och jag vill bjuda in mer till konversation, men jag tänker att det till viss del hänger ihop. Ge och ta liksom.

SMART mål: Antalet återkommande besökare till bloggen ska öka med 25% under 2016.

4. Resa smartare.

2015 var ett helt fantastiskt resår för Fantasiresor på många sätt. Men det var också många arrangerade resor där mycket tid och energi gick åt till annat än det jag själv kanske hade valt. I år tänkte jag bli för-klokare med vilken typ av resor jag väljer att göra (det betyder alltså inte att jag inte kommer göra samarbeten, bara att jag kommer vara mer selektiv).

SMART mål: Resan ska antingen generera en direkt inkomst, eller så ska jag länge ha velat göra den (slow travel, eco friendly, uncommon, trendy är fokusorden). Känns det tveksamt, är det antagligen det också.

5. Köpa ett fast kameraobjektiv.

 Det ingår i min plan att ta bättre bilder som kräver mindre redigering och därmed sparar tid. Hur svårt att genomföra liksom? SMART rakt igenom.

Nu är jag förstås sugen på att höra ur du tycker detta låter? Något som saknas? Och om du har en egen blogg: hur jobbar du med dina bloggmål?

19 kommentarer

 1. Bra tänkt med texterna!
  Det är lätt att glömma bort , mitt i allt SEO-ande att det i första hand är bra texter om intressanta resmål som gör en rese-blogg…
  Själv har jag inga mål. Kanske borde skaffa några?

 2. Väldigt bra mål. Håller med om det där med texterna och SEO. Måste säga att jag väldigt ofta skiter i det och bara skriver det som känns bra. Tycker absolut att man kan ”kosta på sig” det. Tycker dina bilder alltid är så vackra och att det är en stor del av din blogg. Även om man gillar att skriva så är ju bilderna väldigt viktiga. Jag är sämst på att redigera och skulle verkligen behöva ha det som ett mål. Keep up the good work!!

 3. Der er nogle rigtig gode mål du har fået lavet for dig selv og bloggen. En god ide at kigge på din blog lidt oppefra og sætte sig nogle mål.
  Jeg tror at hvis du ikke skriver fra hjertet vil du over tid miste dine læsere og glæden som du selv har ved at skrive.
  Spændende indlæg 🙂
  /Annette

 4. Intressant att läsa om dina bloggmål! Många kloka tankar. Bra också att de resulterar i konkreta, mätbara mål.

  Jag instämmer i att det är bildredigeringen som tar mest tid. Ändå jobbar jag inte alls med Lightroom och sådant avancerat. 😉

  Det här inlägget inspirerade mig till att nog också börja tänka på att lägga mindre krut på bilderna. Å ena sidan har jag just börjat bry mig allt mer om bildkvaliteten så den ska jag inte rucka på – men man behöver ju inte ha så MÅNGA bilder. Texterna är alltid viktigast för mig men det blir svårt att uppdatera jätteofta när man (som jag) driver hela fyra bloggar.

  Jag tycker annars din blogg har en väldigt bra kombination av bra texter och fina bilder!

  Lycka till med dina mål!

  1. Tack vad glad jag blir! Jag jobbar hårt för att hitta den där perfekta bild-text-kombon 🙂 Älskar vackra bilder, men ibland kanske det räcker med några av de bästa bara, tänker jag.

 5. Smart att sätta upp konkreta mål! Vi har inte gjort det, men blir lite inspirerad nu, och ska fundera vidare 😉 Vi ses snart! (Kollade efter dig på flyget, men kanske flög vi inte samtidigt? Vi flög i söndags 9:55)

  1. Ser fram emot att läsa era mål sedan 🙂 Vi måste ha varit på samma flyg, men jag såg er ingenstans (gick dock till fel bagageband först, men hörde från Peter att ni också gjort det haha).

 6. Riktigt bra lista. Tror också att det kan vara bra för sin egen del att få ner sina mål på papper. Lättare att jobba mot dem då. Själv skulle jag kanske ha som mål mindre antal bilder. Tycker jag försöker, men inser sedan att jag nog inte vill , än . Men visst tar det galet mycket tid.

 7. Vilka bra mål, jag ser fram emot att följa utvecklingen!

  Jag har inte satt upp några konkreta mål för min blogg förutom ökat besökarantal, men jag kommer gå igenom fler vid tillfälle. Just nu har jag haft fokus på andra saker i livet!

Write a response

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng
Fantasiresor © Copyright. All rights reserved.
Stäng