Influencers of Sweden lanseras

Sverige har fått sin första branschorganisation för influencers, hurra! Det är Better Bloggers som uppgraderar och blir Influencers of Sweden.

Vi är samlingsplatsen för bloggare, YouTubers, Instagrammare och andra kreatörer inom sociala medier och vi arbetar för att tillvarata branschens gemensamma intressen och verka för gemensam branschetik och riktlinjer.

Linda Hörnfeldt blir VD och i styrelsen sitter två andra bloggstjärnor: Clara Lidström från Underbara Clara och Sara Rönne från Träningsglädje. Det känns inte bara sjukt rätt i tiden, utan även så himla tryggt med dessa bloggare som ska representera bloggbranschen – dvs mig! (Vad hade hänt om någon annan hunnit före liksom? Vågar inte ens tänka på det.)

Influencers of Sweden
Influencers of Swedens eminenta styrelse! Även den enda bild jag lyckades ta igår med min flottiga mobilkamera. Skärpning pågår.

Supertjänsten Content to go

En av tjänsterna som Influencers of Sweden kommer att erbjuda är Content to go. En geni-tjänst om du frågar mig. Via Content to go kommer företag som är på jakt efter bra innehåll kunna skicka ut en förfrågan till alla influencers, typ ”hej vi söker bilder på sörmländska ekar”, och så kan vi kolla i våra arkiv om vi har några bilder på sörmländska ekar som de sedan kan köpa. Som jag tycker Sara Rönne poängterade så bra: ”Det handlar inte om att vara störst. Det handlar om kvalitet” Håller med till 100%.

Vad innebär detta för oss resebloggare?

Vi resebloggare har hittills varit en ganska liten skara där många av oss lärt känna varandra ganska bra. Flera har blivit fina vänner jag umgås med även utanför bloggevent eller kampanjresor. Men jag tror att vi kommer behöva vidga våra vyer ännu mer i framtiden och ta in influencer och inspiration från andra bloggnischer för att kunna hänga med in i framtiden. För att kunna växa som bloggare och även som nisch. Det är åtminstone något jag ser fram emot med Influencers of Sweden – att mingla ännu mer med andra typer av bloggare. Hur gör man ditt som träningsbloggare, eller datt som trädgårdsfantast? Superspännande.

Eftersom jag är en urusel mingelfotograf så kommer jag hem med eh… noll bilder från lanseringseventet igår. Men läs mer hos Freedomtravel som, som alltid, var flitiga med kameran. Såg även att bloggaren från Hus30 skrivit fint om eventet.

12 kommentarer

  1. Snygg sammanfattning för mig som tyvärr inte hade möjlighet att gå. Tack! Kommer osökt att tänka på ”… och den ljusnande framtid är vår!” Nu händer grejer!

  2. Så kul att läsa! Jag håller med dig om att Influencers of Sweden kommer helt rätt i tiden! Välbehövligt i en bloggbransch som är under stark utveckling, inte minst. Tror detta initiativ kommer göra stort avtryck i sociala medier och i branschen som helhet. Förhoppningsvis växer det fram en tydlighet när det gäller regler, förhållningssätt och ”god kutym” i denna unga företeelse som lockar så många, både bloggare och följare.

    1. Tack! Ja det känns så spännande att få vara en del av denna utveckling. Hoppas precis som du på lite tydligare förhållningssätt och regler som även är anpassade för vårt sätt att arbeta på.

  3. Kul att ses! 🙂 Och ja, vi ser också fram emot detta. Det ska bli spännande att se vad det kan leda till! Känns också som att det kan bli ett seriöst ansikte utåt för bloggare!

    1. Detsamma 🙂 Ja verkligen! Känns så tryggt att veta att när det nu behövs någon som ska svara för hur vi bloggare ser på saker och ting, så vänder de sig förhoppningsvis hit.

Write a response

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng
Fantasiresor © Copyright. All rights reserved.
Stäng