Martinhal på Algarvekusten – “the end of the world” och en oas att andas i

På Europas sydligast udde, omhuldad av Atlanten å ena sidan och nationalpark å andra, ligger platsen som enligt vår chaufför Rui gör dig lycklig; Martinhal. Här ligger lugnet i luften och väntar på dina inandningar. Här är vattnet litelite blåare.

Första dagens innanfrukostaktivitet, pilates på stranden, handlade just om inandningar. Jag har nog aldrig tidigare känt mig så Blossom-look-alike. Men är det någonstans man ska finna motivation till att stretcha lite längre och armhäva några gånger extra så är det till de atlantiska vågornas skvalp och algarvesolens hetta. Man liksom skyndade sig upp i en situp till – och ännu en – för att få en glimt av det där havet mellan sina knän.


Martinhal Beach Resort & Hotel som vi bor på är egentligen inte alls vad det låter. Det är snarare en hel liten by. Här finns  boutiqer, villor, cykelbanor, pooler och restauranger för alla smaker. Visionen är ett hotell för familjer som tröttnat på bamseklubbar och Thailandsemestrar och istället vill ha någonting nytt, sofistikerat. Därför finns det både barnrum i restaurangerna, dagis, babysitting och en rad olika aktiviteter för små ben fulla med spring. Och som hotellägaren Chitra själv uttryckte det “På Martinhal ska en kvinna kunna dricka upp sin cappuccino innan skummet hinner försvinna”.

Vi har sett törnrosdalar, surfingparadis, pinjeträd och solmogna citroner. Vi har inandats vildtimjan, ätit lokala delikatesser och kittlat hyn med lite sol. Platsen präglas av ett underbart lugn. Hit kommer folk för att andas. “Världens ände” brukar man säga – blickar du ut över havet ser du bara oändligt blått glitter och möjligheter.

Resan var en pressresa arrangerad av Martinhal Beach Resort & Hotel. Orden, åsikterna och bilderna är som alltid enbart mina egna.

4 kommentarer

  1. Hej Sofia, det verkar ju alldeles underbart! Och du skriver ju SÅ bra och fina bilder har du också! Har du användning för hängmattan??? Kram från Gudmor K

Write a response

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng
Fantasiresor © Copyright. All rights reserved.
Stäng