Backpackingtips: En backpackers 5 måsten på resan

Det är inte många saker man måste ha med sig för att klara sig under en lång backpackingresa. Det mesta går att köpa under resans gång, ofta billigare än i Sverige. Men det finns vissa saker som helt klart är värda att införskaffa innan. Så här kommer 5 backpacking tips från coachen:

#1. Sidenreselakan


Svalkar vid värme, lätta att handtvätta, torkar snabbt, väger nada och går att knyckla ihop till en litenliten boll i din väska. Kuddfodral, underlakan och påslakan i ett. ETT MÅSTE.

#2. Portabel hängmatta

Backpacking tips: Portabel hängmatta
En nödvändig lyx i en backpackers liv. Hitta några palmer på stranden eller pelare på verandan och vagga dig till sömn till vågornas pladdrande.

#3. Mösskudden Ostrich pillow


Har inte hunnit testa denna själv ännu men känns helt klart ultimat för långa resdagar och tåg som går ”today tomorrow maybe”.

#4. Solskyddsfaktor 30+

Backpacking tips: solskyddsfaktor 30+
Beror helt klart på vart du ska resa, men jag har varit med om att befinna mig på en turisttom paradisö i Malaysia och bara hitta solfaktor 10 i affären. Inte så kul för den rodnande svensken.

#5. Regnskydd till resväskan

backpacking tips: regnskydd
Att sätta på när du är på t ex flygplatser för att undvika att någon stoppar in knark i dina småfickor. Är ju dödsstraff på sådant i flera länder. Skyddar även mot smuts och, ja, regn.

3 kommentarer

Write a response

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng
Fantasiresor © Copyright. All rights reserved.
Stäng