TÄVLING: vinn en kamera från Sony

I juni köpte jag min första riktiga kamera från Sony. Har nog aldrig tagit ett bättre beslut faktiskt. Så därför känns det extra kul att nu även få ge någon av er bloggläsare en Sony-kamera. Det blir som en julklapp från Fantasiresor. Även om det inte är exakt samma modell som den jag har, så är även denna kamera en riktig baddare.

Fantasiresor tävlar ut: Sony DSC-HX60V, en kompaktkamera med 30x optisk zoom.
Värde: 3 400 kr.

Kameran kan filma i Full HD, har stor LCD-skärm, går att styras via app på telefonen och har inbyggd wifi – perfekt för en resebloggare eller ivrig instagrammare på språng. Eller till dig som vill ha en proffsig liten kamera att lätt få plats med i utflyktsväskan.

Så tävlar du:

 1. Skriv ditt svar på följande fråga i en kommentar till detta inlägg: Vilket resmål eller sevärdhet skulle du helst vilja fota? (Motivera!)
 2. Glöm inte att fylla i ditt namn samt din e-postadress.

Sista tävlingsdatum: 22/12 2014, kl 23:59.
Vinner gör den som: skriver den mest inspirerande, oväntade och fantasieggande motiveringen. Vinnaren publiceras här på Fantasiresor och på Facebook senast på julafton. Följ gärna Fantasiresor på Facebook för att vara säker på att inte missa en eventuell vinst.

Lycka till!

89 kommentarer

 1. Jag vet exakt vad jag drömmer om att fota – Lónsöræfi.
  Det är en en plats på östra Island där färgerna sprakar som på få andra platser. Där glaciären är vitare, himlen mer blå, landet grönare och bergen blåare, rödare, grönare. Det skulle vara fantastiskt att få fånga det genom en lins (på en Sony-kamera).

  Och ja – jag har en resa till Island inplanerad i slutet av maj, min första resa dit – en destination jag längtat efter så enormt länge.

 2. Tänk om jag Ishotellet i Jukkasjärvi fick fota, det skulle vara fantastiskt. Tänk ljuset som speglas i den kalla isen man riktigt känner hur vackert det är, och inte nog med det för när man kliver utanför ishotellet så finns Norrskenet där och på Norrskenet kan man aldrig se sig mätt!

 3. Jag skulle vilja fota resan genom studenten! Dålig metafor jag vet… Men i vår tar jag studenten vilket innebär massor av händelser att dokumentera… Klänningsutprovning, mösspåtagning, studentfester, ballottning och såklart balen. Dessutom om jag får som jag vill följs studenten av en resa till Barcelona med mina bästa vänner! Där finns mycket att fotografera. Strandliv, stadsliv, shopping, fester och havsdjur på en havsdjurpark!

 4. Jag skulle vilja fota hela världen men gillar att fota djur och natur så Australien är jag sugen på… 🙂

 5. Planeten Mars. Jag skulle inte bara vilja vara första människan som tog sitt fotsteg på en annan riktig planet, bortsett från vår måne som är just en måne, utan jag skulle även bli den första människan som på plats tog ett foto på en planet och vara med om en upplevelse som väldigt få under en överskådlig framtid skulle vara med om.

 6. De Svenska fjällen alla årstiderna.
  Vår Svenska natur är fantastisk! Och jag har aldrig varit just där. De småländska skogarna har jag fotograferat i många år, nu vill jag se andra delar av Sverige!

 7. Jag vill fota vilda shetlandsponnier på Shetlandsöarna! Det har alltid varit en dröm att få uppleva det karga och ruggig klimatet på Shetlandsöarna. Och när jag åker dit i framtiden så vill jag såklart dokumentera allt fantastiskt från ön!

 8. Jag skulle vilja fotografera i Redwoodskogen i USA gärna på hösten och gärna besöka San Francisco och fota i de branta backarna.

 9. Island är den ständiga drömmen att resa till, Tänk att få fota naturen där med vilda islandshäsar, vulkaner, varmakällor ,glaciärer, valsafari mm. Ja det är min stora dröm!

 10. Jag skulle, på toppen av Mt Blanc på 4810 möh, ta en magisk panoramabild från Europas tak och ner på omgivningen, där molnen omsluter vissa toppar. Drömmen föddes tidigare i höstas efter mitt besök i Chamonix och jag har bestämt mig för att göra toppen en dag. Med en kompakt kamera i fickan behöver jag inte släpa på systemkamerans objektiv men kan få de där fantastiska minnena för livet, både att ha för mig själv och att dela med andra.

 11. Jag skulle vilja bli första människa att fota på Mars. Att kunna föreviga detta något udda drömresmål med en Sony DSC-HX60V i full HD vore hur häftigt som helst. Jag skulle vilja åka till mars för att kunna titta på den gröna planeten på avstånd och se hur mars ser ut och utforska dess utformning.

 12. Jag skulle vilja resa tillbaka till Sydafrika och fotografera den fantastiska miljön i och runt Cango Caves.
  När vi var där förra gången så hade vi bara mobilkameran med oss och den ger inte alls rättvisa åt det fantastiska 20 miljoner år gamla grottsystemet! Det är fascinerande att veta att man går längs samma väg som människor hade kunnat göra under stenåldern. Stalagmiterna och stalaktiterna är en sevärdhet bara dem och det skulle vara en utmaning att fotografera den fantastiska regnbågsgrottan med en riktig kamera men i artificiellt ljus!

 13. Om jag vann skulle jag vilja låta min lilla galna (och fototokiga) beresta femåring få ”skjuta” världen från sitt perspektiv. Vi är ofta inne och får regissera hennes bilder eftersom hon lånar tung systemkamera, men jag är så pass intresserad av vad för sidor av världen hon skulle visa upp om hon fick en chans.

 14. Om jag vannskulle jag fota när min pojkvän och jag åker till Paris i januari, det funkar med mobilen oxå men va kul o kunna fota med en bra kamera

 15. Otillgängligheten och vegetationen har bevarat staden relativt intakt under denna långa tid, något som även idag bidrar något till att hålla turismen i schack. Unesco har uttryckt oro för att de omkring 400 000 turisterna som besöker Machu Picchu varje år orsakar världsarvet skada, men peruanska myndigheter menar att massturism undviks i och med att det är så krävande att ta sig dit.

  Jag vill dit!

 16. Skulle vilja fota machu pichu men med en liten i magen beräknad till om tre dagar tror jag snarare att jag skulle fota honom i allt han gör under sin uppväxt. Troligtvis skulle resan bara innebära en sälenresa med sonen i pulka.

 17. Om jag vann skulle jag resa till Arvidsjaur och fota mina hundar bland snö och fjäll. Att titta och fota vindpinade lågväxande björkar bland berg och sten, där man ser många mil bort. Svensk natur när den är som bäst!

 18. Jag skulle vilja fotografera fantastiskt vackra Notre Dame i Paris. Utanpå, inuti och utsikten uppifrån. En otrolig historia och så vackert hantverk, har länge drömt om att besöka denna magnifika byggnad! Ända sedan jag såg Disney’s Ringaren i Notre Dame när jag var liten 🙂

 19. Med en sådan kamera är jag i goda händer,
  när jag till Grand Canyon äntligen anländer!
  Har drömt om denna storslagna vy,
  där varje solnedgång känns som en alldeles ny!
  Vacker utsikt och olika fotomotiv till tusen,
  – till denna resa skulle en ny kamera göra susen!
  Har rest i USA förut, men aldrig till detta resmål,
  och längtar efter att på kartan sätta en ny pin-nål!
  En resa för både kropp och sinne,
  där kameran kan föreviga bilder som minne!

  =)
  Håller tummarna!

 20. Reser en del i Haiti, i bergsbygderna. Så vackra vyer. Önskar denna för att för att föreviga det på ett bättre sätt =)

 21. Grenada och Sevilla då jag är så fascinerad av Morernas kultur. Deras byggnader med utsmyckningar och övrig kost, men även deras tolerans mot andra trosinriktningar och kultur
  Deras hästar Araber typ Andalusier och Berberhästar. Deras sidenproduktion men även deras fina bomullsvävnader. Vad de åt vet jag tyvärr inget om.

 22. Jag skulle vilja ha en bra men liten kamera som denna. Kameran skulle få åka med mig på cykelresan i England och Walse som jag ska genomföra i juni/juli tillförmån för Barncancerfonden.

 23. Om jag skulle vinna denna färgstarka kamera skulle jag vilja, om jag får drömma mig bort, bocka av en ”att göra innan man dör upplevelse”.
  Jag har alltid drömt om att få besöka en sjunkande ö.
  Under ett helt år skulle jag vilja ta ett foto om dagen på den sjunkande ön Tuvalu. För det första är denna ö helt fantastisk, med en hjärtlig befolkning och med en häftig och livfull natur. För det andra skulle det vara en väldigt spännande erfarenhet att med kameran som redskap upptäcka den sjunkande ön på de plan man med ögat inte kan se eller förstå.

  God jul!

 24. Jag drömmer om att få fota vildmarken i Pennsylvania i Usa, ja där finns faktiskt riktig vildmark om man ger sig ut på landsbygden. Det är häpnadsväckande vackert med de branta kullarna, den orörda naturen, de vilda djuren allt från tvättbjörn till svartbjörn. Man rör sig till stor del på historisk mark. Djupt in i skogarna hittar man sjöar, bäckar och spår av gamla boplatser. Detta är min dröm som jag gärna skulle vilja dela med mig av, resan skulle jag göra med en gammal vän och bekant som följer de gamla lederna där hans förfäder en gång vandrade mellan sina boplatser.

  God Jul
  charlotta hellström

 25. Att fota resmålet Jorden! Boende på Galactic Suite Space Resort (hotell i yttre rymden).
  Som gäst på hotellet kommer jag att kunna se soluppgången 15 gånger om dagen och resa runt jorden var 80:e minut. Jag behöver då en bra, kompakt kamera!
  Vilken svävande tanke 🙂

  God Jul!

 26. Jag skulle vilja fota gatulivet i Hong Kong där mina föräldrar kommer ifrån. Där samlas gamla med unga, finansvalpar med de som sopar gatorna – det är kontrasternas stad som trängs mellan skyskrapor och ruckel, mellan hål-i-väggen-nudlar och Michelinresturanger. Det skulle vara en rolig utmaning att lära sig fota nattliv med gatubelysning och neonskyltar som ljuskällor. Hong Kong är en stad med gratis wifi nästan överallt tom i tunnelbanan, så det skulle vara lätta att ladda upp bilderna för att dela med vännerna i Sverige!

 27. Jag skulle vilja fota min allra första skidresa som ungdom, med kyrkan jag reser dit med, och alla dess sevärdheter och roliga minnen man vill föreviga i Norges Bjorli.

  Fantasifullt vill jag fota den norska fjällens himmel och hålla tummarna på ett stjärnfall, som jag med panorama vinkel, kanske kan få en jättehäftig bild med.
  Tänk dig ett stjärnfall i bred vinkel, så man ser reflektionen av ljusets hastighet samtidigt man ser stjärnans meteorit färdas genom nattskyn. Det hade varit ett så fantastiskt fint foto att föreviga om man har tålamodet och blixtsnabba responser. Det har jag inspirationen till 😀 Mvh

 28. Jag vill fota på Santorini! 🙂 Alla foton på Grekland på resesidor är ju tagna på Santorini så bara det bevisar ju hur fint det är på den ön och jag misstänker att det är en av de finaste platserna som finns på jorden. Så självklart vill även jag ta så många foton som möjligt där så att jag alltid kan minnas tillbaka till ett av paradiserna på jorden! 🙂

 29. Hallå!

  Min fantasiresa är kanske lite udda, men jag är väldigt historieintresserad. Så jag skulle vilja åka och kolla, uppleva och föreviga spåren som finns efter andra världskriget. Det finns mycket i Tyskland, Polen och Italien.

  Om jag skulle bortse från historieresa och istället en varmare variant av resande skulle jag åka till Kambodja. Där finns det väldigt mycket orörd mark, mils långa sandstränder som idag inte används. Ett nyupptäckande av mycket okänd mark där.

 30. Japan. En plats som jag alltid längtar till och bilder från Japan får mig att känna levande och glädje. De fina körsbärsblommorna och Sakura Fish på våren. Den vackra Mount Fuji och den häftiga nöjesparken Fuji-Q Highland. Festivaler med massor av mat och människor. Den ökända Shibuya Crossing, Tokyo Tower och Tokyo Sky Tree. En vacker plats förtjänar att förvaras.

 31. Att få vandra runt i spökstaden Pripjat hade varit både fascinerande och läskigt, ja en riktig känslovåg. Man får se allt katastrofen fördärvat, men samtidigt naturens starka återtåg.

  Tänk att få föreviga det klassiska pariserhjulet med gula korgar som står där mitt i en asfalterad skog. På något sätt väldigt vackert, trots vetskapen om att så många dog.

  Att besöka röda skogen sägs vara en riktigt stark upplevelse i sig, lite väl stark tycker många då strålningsnivån fortfarande är långt från okej.

  Tanken på att stå där så nära en av vår tids största katastrofer känns kittlande, inte ens ta ett kort på reaktorerna man får. Men jag är bra på att smyga och tänker att med en riktigt liten kamera så kanske det går.

  Många människor längtar till fjärran resmål med blå laguner, djupa dalar eller höga berg. Men för mig som älskar fotografering passar inget bättre än Tjernobyl i all sin kontrastfulla prakt och färg.

 32. Jag skulle vilja fånga Moraine Lake i klippiga bergen i Kanada i kameran. Den kallas för ”million dollar view” och är en turkosa bergsdamm som består av smältvatten från omgivande glaciärer. Magisk omgivning som nästan känns overklig.

  God Jul

 33. Jag skulle helst fotografera på en resa tillsammans med familjen i Alperna. Skidåkning har blivit ett brinnande intresse för hela familjen och något jag hoppas få göra- och fotografera- tillsammans med familjen i många år framöver…

 34. Jag har alltid drömt om att åka på roadtrip i USA och besöka flera av landets många häftiga nationalparker. Jag skulle vilja stiga upp innan gryningen och fotografera soluppgångens ljusspel på de mäktiga, valvformade stenformationerna i The Arches National Park.

 35. Förra året reste jag runt i Vietnam i tre veckor, på egen hand. Blev alldeles förälskad i den asiatiska kulturen och människorna. När jag reser vill jag ta del av den riktiga kultur och vardagsliv människor lever i respektive land – och bort bort bort från alla turister. En liknande resa gjort jag och min f.d. pojkvän till Marocko, vi färdades from the bottom to the top med buss och fick verkligen känna på den marockanska kulturen, jag önskar jag hade med Sony kameran där och då.

  Nu är min dröm är att få packa ner mig denna kameran och åka till Burma. Det ska vara alldeles fantastiskt där och jag bara längtar tills jag kan boka min nästa biljett!

 36. Jag skulle vilja fota ett Baliskt tempel ute på landsbyggden i soluppgången. En vacker och lugn bild hoppas jag att det skulle bli…

 37. Jag skulle vilja fota nattlivet som speglas bland skyskraporna i Taiwans huvudstad Taipei. Alla neon skyltar som blinkar ’öppet’ dygnet runt, nattmarknader, taxibilar som susar mellan trånga gator, äldre kvarter där mat domineras av fisk,skaldjur och soppor – staden som aldrig sover. Jag vill fånga mitt andra hemland på bild med hjälp av en rättvis kamera som kan fånga varenda upplevelse i en bild, då jag åker dit i April för hälsa på nära och kära.

 38. Åh, så underbart med fantasiresor, det gör jag själv jämt.
  Jag älskar att resa och upptäcka saker, men sedan jag blev kronisk sjuk för 12 år sedan får jag ta till resorna i fantasin istället 😉 Så nu ska jag bjuda på min finaste fantasiresa. Kanske lite oväntat, med tanke på alla resmål som finns. Men den har något visst, som jag inte kan släppa och som ligger mig varmt om hjärtat. Drömmen är att någongång få uppleva det på riktigt.

  Så då åker vi då.
  Tänk er kliva på planet i Sverige med en sån där pirrande känsla, som när man som barn väntade på tomten på julafton. En sån där förväntan som är svår att beskriva i ord men som gör att leendet på läpparna konstant sitter fastklistrat och man bara vill vara framme på en gång.

  Tänk er då landa i Florida USA. Nu är det nära.
  Pirret övergår nu till en storslagen lycka av att äntligen vara på plats. Nu är drömmen så nära att uppfyllas, som jag väntat på så länge. Förutom att få uppleva allt det storslagna runt omkring, att bara se allt på vägen till min destination, så är det ändå det bästa då jag kliver in genom portarna på min storslagna dröm, DisneyWorld i Orlando.

  Jag går in genom portarna och möter allt som jag drömt om så länge. Tänk att komma till världens största lekpark. Wow! Jag möts av en fantasivärld av färgsprakande karaktärer och blir helt hänförd av att kliva in i en magisk värld.

  Visst jag älskar alla de olika karaktärer som finns inom Disney, men framförallt älskar jag alla fantasifulla historier och gör att man själv får drömma sig iväg. Att framförallt få uppleva det övergripande magiska skimmer som ligger över denna plats. Se bara framför er, all liv och rörelse. Allt folk. Alla byggnader som inbjuder till lek & bus. Se framför er all belysning och färger och former. Tänk er att gå där mitt i allt med en kamera. Att få gå där och känna att motiven finns precis överallt. Jag är nu i himmelsriket. Tänk att få föreviga allt detta.

  Jag tror absolut det skulle vara underbart att få uppleva detta med mina egna barn. Men framförallt skulle jag nog vilja vara lite egoistisk, ha någon dag där alldeles själv. Gå där utan stress eller att någon som pockar på min uppmärksamhet. Bara ta in allt och verkligen njuta. Verkligen hinna ta in hela känslan av alla pulserande aktiviteter som samtidigt pågår och känna att man befinner sig mitt i allt och vara en del av det. Att kunna sätta mig ner på en bänk och bara se alla barn och alla ”vuxna barn”. Se alla lyckliga som går där och fånga deras ansiktsuttryck skulle vara magiskt i sig. Jag har absolut barnasinnet kvar, det är nog det sista som kommer lämna mig. Jag älskar Disney och har alltid gjort. Nu på senare tid är det min lycka att få uppleva alla filmer och annat med mina barn, här på hemmaplan och drömma mig bort.

  Så det här är min starkaste fantasiresa som går att beskriva mer detaljerad än så här, men då orkar du nog inte läsa 😉 Jag hoppas att den någongång ska kunna bli sann. Men drömmar lever man länge på oxå 😉

  Vilken fantastisk vinst det skulle vara att vinna denna kamera. Skulle vara underbart att kunna ta fina kort och sedan snabbt och smidigt ladda upp till min blogg, där just fantasi, lek & bus är huvudingrediensen 😉 Just för att snabbt kunna uppdatera, för jag tar jag mycket kort med mobilen bara och det ger så dåliga bilder och det känns inte kul och annars har jag en tyngre äldre systemkamera, som tar fina kort, men som jag inte orkar använda jämt. Så hoppas innerligt ♥

 39. Budapest vill jag åka till igen som jag förälskade mig i för tio år sedan och hoppas att i en snar framtid ska kunna ta med mina döttrar och sambo och att dom förälskar sig lika mycket i den underbara staden och kultur. Om man åker upp till National museet så kan man blicka ut över större delen av staden.. Jag var där och blev förälskad men det är inte utsikten som mina tankar dras till utan just museet och all konstverk som finns där inne och en speciel än. Jag vandrade runt där i min ensamhet och beundrade all konst och av någon händelse så råkade jag gå ut i en trapphall, min nyfikenhet drog mig dit, det var lite dunkelt och dammigt i luften men där i ett hörn stod en skulptur av en man tycktes det, när jag vande mig vid ljuset så såg jag att det var en ledsen ängel med en lie över axlarna vilandes med armarna över skaftet och vingarna rakt upp. Det var ängeln Gabriel som föll till våran jord, skulle jag vilja ta kort på, jag klandrar honom inte att han föll till våran jord. Det är vackert här så länge vi tar hand om våran vackra planet och alla hjälps åt och då kommer det att finnas massor av drömresor som våran kommande generationer kan ta kort på!

 40. Med min nya Sony skulle jag fotografera min och min systers resa längs med transmongoliska järnvägen som vi ska göra tillsammans när vi tar examen om ett par månader. Vi vill göra något tillsammans innan vi båda går ut i arbetslivet och en lång tågresa med massvis av fantastiska sevärdheter längs med vägen känns passande! Jag tänker mig att en sådan kompakt men också kraftfull kamera passar perfekt i trånga delade kupéer, på marknaden i Ulan Bator och i folkmassorna på Himmelska fridens torg. Då vill jag ha en kamera som är smidiga att ta med men fortfarande har alla nödvändiga funktioner! Inbyggd WIFI låter underbart, tänk att kunna dela med sig av alla foton i realtid även utomlands!

 41. Jag skulle åka tillbaka till Venedig och fota/filma alla färgglada skyltfönster och den sjungande gondoljären. Husfasaderna på de tysta vattengatorna är också något att fånga… Mina foton blev sisådär så jag har bara inköpta halsdukar och slipsar som minne.

 42. Jag skulle vilja fota vår fantasiresa som äntligen blir sann den 7 februari då vi åker till Indien. Jag, maken och de båda sönerna 11 och 7 år ska besöka vårt fadderbarn Deepak som vi haft kontakt med i 10 år. Jag har alltid önskat att mina barn ska växa upp och ha kontakt med ett annat barn i välden som inte har det lika bra som de har de. Vi är mycket ivriga och ser fram emot detta besök som varit planerat i många år och nu äntligen ska vi få åka! Det vore fantastiskt att fota vårt besök hos Deepak och hans familj med en riktigt bra kamera. Efter besöker vill jag göra en fotobok och skicka till familjen. Jag vet att det här kommer att bli en oförglömligresa för oss alla!

 43. Grand Canyon vill jag fota med en massa klick.
  Där skulle jag uppleva mitt livs största ögonblick!
  Och inte alls känna mig utsiktslös
  – utan vara en tacksam och överlycklig tös!

 44. Åååhh, vilken fantastisk tävling!!
  Jag skulle vilja fota NEW YORK. Trafiken, pulsen och drivet, Manhattan och Sony skapar minnen för livet. New York är ju en stad som verkligen har allt att erbjuda och vadsomhelst kan hända närsomhelst. Helt plötsligt dyker det upp en pampig byggnad som är så unik att man vill fota varenda liten detalj, och i nästa stund springer man på Ryan Gosling. Ja, tänk att fota 24/7 i staden som aldrig sover 🙂 spännande!! Ha det gott!

 45. Jag skulle vilja fota Jämtland.

  Men inte Jämtland idag, för det har jag fotograferat hundratals gånger. Nej, Jämtland igår. Och i förrgår, och för hundra och tretusen år sedan! Jag älskar mitt ljuva Jämtland, och vill skildra dess historia ur alla möjliga vinklar. Alla människor, alla byggnader, alla djur och odjur som format landskapet, både fysiskt och själsligt. Det som förr var men inte är längre. Det som inte fanns men som nu står där.
  Det vore något.

 46. Eftersom att jag är tokig i teater och musikalupsättningar skulle jag (be min kompis) fota mig själv framför Gershwinteatern i New York där min absoluta favorit teateruppsättning sedan flera år tillbaka – ”Wicked” spelas. Det är en musikal som jag har sett i London över 10 gånger och fungerar som en eskapism och verklighetsflykt för mig i den gråa svenska vardagen. Det skulle bli ett foto som förmedlar så många blandade euroforiska känslor som säkert speglas i glädjetårarna som kommer forsa ner för kinderna, Vi åker till New York i Juni och har självklart redan bokat biljetterna till musikalen. Redan då kunde jag inte förhindra tårarna. Jag kommer äntligen få se min favoritshow i dess hemstad och hemland och ”I couldn’t be happier” – Ett citat från musikaluppsättningen i Akt 2.

 47. Alltså den här kameran har ALLT! Inte minst för en mamma med 3 ungar i släptåg på resorna och kan behöva lite smart – och lätt – och BRA teknisk utrustning. Med en sådan här (liten och smidig) Rolls Royce drömmer jag om att ta med barnen och maken till USA. Inte då till turistbekanta platser som Los Angeles, San Francisco med flera. Nej jag skulle vilja uppleva WYOMING (av alla ställen …).

  Tänk att fånga dessa MOMENTS när 3 svenska ”iPhone-kids” från Stockholm upplever naturen – och de vilda djuren – vid klippiga bergen i en av de största, men minst befolkade, delstaterna i USA. Jag ser framför mig att stiga in i en bruntimrad stuga med huvuden av uppstoppade vilda djur på de grova träbalkarna. Här skulle vi vara omgivna av karga ljust gröna vidder, kanske en blekblå insjö framför huset och med de klippiga bergen som kuliss likt spetsiga grå spjut.

  Barnen skulle bli mitt fönster och mina ögon och Sony DSC-HX60V skulle bli presentationen av en sådan unik reseupplevelse. Jag håller tummarna!

  Bästa hälsningar,
  Rosita

 48. Hade gärna fotat uppe i skyskrapan Willys Tower i Chicago. Förutom utsikten över staden från 103:e våningen har observationsdäcket där man kan gå ut genomskinligt glasgolv! Så det är nog bli några spännande ”nära döden”-foton därifrån! Hoppas på tur nu, skulle bli enormt glad för en riktig kamera istället för kassa mobilkameran. God Jul och Gott Nytt År!

 49. Det mest spännande stället att fota på skulle vara Svalbard men även ett ställe man får vara väldigt försiktig på eftersom detta är känt att vara Isbjörnarnas rike och att se en Isbjörn på nära håll är en fantastisk upplevelse men det får gärna vara något även emellan 🙂

  Det skulle även vara en fantastisk känsla att fota detta i samband med att solen går upp eller ner och se hur solen reflekteras mot snön.

 50. Hej!
  Jag skulle vilja fotografera på Ocean Drive, Miami , FL
  Där möts nutid med dåtid, där finns det moderna men också det klassiska, där finns alla sorters människor från världens alla hörn, där finns arkitekturen, där finns kontrasterna, där finns barerna och nattlivet, där finns beachen, där finns allt helt enkelt…där vill jag vara, där vill jag med en kamera skapa konst!

 51. Jag skulle vilja åka till Burma och fotografera människorna där. Bland annat skulle jag ägna mig åt gatufotografering, fånga ögonblick och eller människor/ situationer. Jag älskat att fota människor, speciellt äldre människor med sina rynkor. Gärna lyckas fånga en kvinna med en burmesisk ciggar i mungipan. Men självklart skulle jag även fota tempel och natursköna vyer.

  Det jag tycker är det roligaste med att fotografera är utmaningen i att ständigt bli bättre. Att hitta nya vinklar och tänka annorlunda för att finna min egen stil.

 52. Fotografi är det närmsta vi kommer att kunna spara våra minnen. Eftersom minnet är det enda som lämnas kvar när stunden inte längre existerar, så blir fotografiet en representant för den fångade stunden. Att fånga mina vänners bubblande skratt, eftermiddagsljuset mellan trädkronorna, alldeles för sena pluggkvällar på bibblan, lyckan i min mammas ögon, galna nätter med de närmsta och årets första fallna snö gör att stunderna lever kvar. Slutligen bildar dessa fotografi en kamerarulle fylld av livet och som gör att stunderna, och framförallt personerna, i mitt liv lever kvar för evigt. Därför vill jag hemskt gärna vinna kameran. Jag skulle använda den till att föreviga alla betydelsefylla personer och stunder i mitt liv. Utöver privilegiet att ha en kamera med den kalibern till att föreviga utmärkande stunder i mitt liv och få utlopp för min kreativitet, så hade den även gynnat mina studier och framtida arbete. Nu studerar jag andra året på kandidatprogrammet inom Mänskliga rättighetsstudier vid universitetet och vid sidan är jag även skribent för en tidning. Men nästa termin beger jag mig ut på utbytesstudier och därefter praktik på andra sidan jordklotet. Att ha haft chansen att utbilda mig inom världens viktigaste ämne är en möjlighet som inte alla har. Min utbildning innebär möjligheten att arbeta med internationella, humanitära och högst aktuella frågor och chansen att kunna förändra. Bra dokumentation är prio 1 för att kunna belysa detta budskap i vårt internationella samfund. Att under studier och praktik kunna fotografera/filma med sådan kvalité, så tror jag att man på bästa sätt kan belysa den verklighet som existerar, men framförallt även den möjlighet till förändring som existerar. Kameran skulle med andra ord bli min trogna kompanjon i kampen om en bättre värld. Det är min personliga bild av sevärdigheter. För vem sa att det måste vara en särskild plats för att vara värd att se och dokumentera?

  Puss och kram

 53. Jag skulle fota mitt drömresmål, Nya Zeeland! Fick upp ögonen för detta land i tonåren och har sedan dess drömt om att åka till detta underbara land. Att få uppleva den storslagna naturen och djurlivet vore en dröm. Att dessutom åka till Queenstown och uppleva allt de har att erbjuda vore ett riktigt ÄVENTYR.
  Min fästman och jag planerat att gifta oss nästa år och att åka till Nya Zeeland på smekmånad. Eftersom detta är en resa man bara gör en gång i livet så vill man att minnena förevigas på ett bra sätt. Med denna kamera så skulle vi fånga alla upplevelser på ett otroligt sätt, med en så bra zoom kommer vi att kunna ta jättefina bilder på vad vi vill. Att även kunna filma i HD-kvalitet vore ett toppensätt att dokumentera vår smekmånad. Möjligheten att dela med sig av våra bilder på en ett enkelt sätt vore ett stort plus då våra nära och kära skulle kunna följa vår bröllopsresa i bästa kvalitet.

 54. Utan tvivel skulle jag fota i Atlasbergen i Marocko! Storslagna vyer, fantastisk och spännande natur och otvivelaktigen roliga djur.

 55. Jag skulle vilja foto pyramiderna i Giza. Jag är djupt fascinerad av dessa pyramider, de är mirakel som har stått där i tusentals år för oss att bevittna. Min dröm är att jag ska kunna se dem på nära håll någon gång och ta fina foton på dem.

 56. min 15 åriga son var i somras en vecka på ett kloster i Taize i Frankrike , han blev av med sin kamera och sina bilder .
  Skulle vilja följa med honom dit och fotografera och få uppleva lite av det som han pratat och berättat om.
  Verkar vara en fantastisk upplevelse att leva och jobba som munkarna.

 57. tänk om man kunde backa tillbaka några miljoner år och hamna i dinosauriernas värld. Att med en superkamera smyga runt i buskarna och fota dessa skräckinjagande djur. Vilken fantastisk och spännande resa det hade varit.

 58. Gud ske lov och pris
  drömmer om Jamaicas paradis.
  Till gräddvita stränder och reggaekulturen,
  exotiska växter och dom vilda djuren.
  Tar nu fotandet på ny nivå,
  slipper längre stå på tå.
  Sonys DSC-HX60V kompaktkamera med 30X optisk zoom,
  skapar definierade bilder med autofokus med låskombination.
  Färgkaskader och solnedgångar,
  Ja allt som mina ögon fångar,
  Ska zooma och fota med fullständig precision,
  och allt det ska ske i en utsökt kombination.

 59. Jag skulle vilja jobba som resefotograf nån gång i framtiden. Så det vore väldigt kul att få öva med denna smidiga kamera på ett exotiskt resmål (vilket som helst, bara det är långt borta och varmt). Är främst intresserad av att dokumentera lokalbefolkningens vardag i olika kulturer, fånga färger, dofter, smaker i bild…så att den som ser bilderna tycker sig vara på plats.

 60. Jag vill fota mina drömmars Seychellerna

  En fantasi-semester i njutningens tecken.
  Där pittoreska miljöer får oss att springa nakna som myternas näcken.

  Där den avkopplande atmosfären mjukar upp våra arma utarbetade kroppar.
  Där vi stilla vaggas till sömns under kokospalmernas höga toppar.

  Där finkorniga sandstränder ömsint vårdar våra skavande fötter ifrån storstadens gator.
  Där den rena blåa himlen är befriad ifrån asfaltsdjungelns skränande skator.

  Där vid oceanens hisnande undervattensgrund.
  Där delfiner och gigantiska sköldpaddor simmar för den rena glädjens stund.

  Där tropiska regnskogar döljer igenvuxna stigars äventyr.
  Där i mitt drömmars Seychellerna frodas min fantasi och pyr.

  Där i nattens luftslott min fantasi mig tar.
  Där är platsen av ren glädje för alla och envar.

 61. Min drömfotoresa går till Sydafrika och safari. Där jag fotar elefanter, lejon, flodhästar, noshörningar, exotiska fåglar, giraffer, zebror och kanske en leopard!
  Men även vackra blommor, vattenfall och vid havet fotar jag delfiner och valar!

 62. Jag har, tack och lov, inget absolut gehör men lyssnar väldigt gärna till pingviners kör.
  Spheniscus Demersus är mycket sociala djur och man kan komma tätt inpå dem, om man har tur.
  På Robben Island med kameran i högsta hugg kan jag plåta utan att störa ett enda dugg.
  Detta är en önskedröm, som skulle kunna bli sann.
  En kick i rätt ände vore att jag kameran vann.

 63. få nog säga rymden, numera finns ju möjligheten om man har extremt mycket pengar…… så det får nog förbli en dröm. men tänk att sväva runt viktlös och fotografera samtidigt.

 64. Har aldrig varit tillbaks till landet i Sydamerika som jag en gång för över trettio år sedan adopterades ifrån, så skulle vilja dokumentera hela min resa tillbaks till Sydamerika med kameran. Det skulle kanske inte till det yttre bli en spektakulär resa men i mitt inre skulle det nog bli mitt livs mest emotionella resa….

 65. Jag har aldrig varit i Detroit, men skulle gärna besöka staden och fotodokumentera.

  Å ena sidan beskrivs Detroit som ett modernt Pompeji och ett mecka för ruinporr, på grund av de nedlagda fabrikerna, de tomma byggnaderna, husen, massflykten av innevånare och stadens bristande förmåga att underhålla allmänna egendomar.

  Å andra sidan liknas staden ofta med Berlin och som en grogrund för alternativa levnadssätt. Gamla levnadsvillkor är satta ur spel och man får helt enkelt tänka nytt, i andra banor. Samtidigt flyttar konstnärer och musiker in, då det är billigt att hitta boende. Det talas om en kulturell boom i Detroit.

  Jag skulle vilja fota bägge sidorna.

 66. Den allra bästa sevärdheten är något som man har älskat sen barnsben,
  Traditionerna ger man till sina barn, barnbarn och barnbarnsbarn.
  Det är färgglatt, det är minnesvärt, det är underbart skoj!
  Det är kontraster, det är lycka det är frustration av att man måste lämna senare på kvällen.

  Att få föreviga ett kärt minne som vi alla förknippar med glädje och lyckliga i alla sina dagar!
  Tänk att få fota glädjen i ett barns ansikte tillsammans med det alla vi människor älskar!
  DISNEY LAND!!!

 67. Det finns oerhört mycket sevärt runt om i världen, men när det väl kommer till kritan så finns egentligen bara ett val för mig. Det är svårt att välja ut bara en specifik sak, så det får bli hela Sverige som blir mitt val. Vem kan i slutändan motstå knäckebrödets, mellanmjölkens och midsommarfirandets förlovade land och alla dess magiska naturupplevelser.

 68. Blicken går över det karga landskapet som präglas av landets kalla klimat. Bitande vindar som viner om öronen och en tjock yllemössa som trycker ner håret ich håller huvudet varmt. Fumlande med vantar och tjocka kläder håller jag min nya Sony i ett stadigt grepp i väntan på det naturfenomen jag hoppas få bevittna. Höga berg med klarvita snötoppar som bryter av mot den annars kolsvarta stjärnbeströdda himmel som härifrån verkar oändlig och gör mig alldeles mållös. I bakgrunden kan man höra klapprande hovar som snabbt rör sig över den hårda marken och sakta kommer de gröna ljusmönster fram, dansande över himlavalvet, fritt för alla att åskåda. Färgerna sprakar och växlar stundvis från den lysande gröna färgen till en mer dov lila medan de rytmiskt böljar fram. Sakta lyfter jag kameran för att föreviga denna magiska stund och knäpper av bild efter bild. Färgglada mystiska bilder som verkar dölja en hemlighet, hemligheten om vart de är på väg och vad de har skådat längs deras lek över hav och land. Efter ett tag tonas färgerna sakta bort igen och kvar står jag med ett brett leende på läpparna och kallfrusna fingrar som fortfarande greppar hårt om kameran med minnet om vad jag precis skådat.

  Detta är min dröm och det kanske framgår att det är Island som jag så väldigt gärna vill besöka för att uppleva detta omtalade norrsken som jag länge fascinerats av. Med en Sont DSC-HX60C hoppas jag kunna föreviga dessa mållösa stunder i livet när ord inte räcker till för att rättvist återge vad man upplevt.

  Följer självklart på facebook!
  mvh,
  Maria Karlsson

 69. Jag skulle vilja smyga mig in i ett barnhem där barnen lever i fattigdom helst på julafton och ta bilder och själv få uppleva hur de har det dela deras vardag några dagar göra en bok med bilder med text under som jag sedan skulle kunna dela med mig till min familj, vänner och om det fanns möjlighet även till andra.

 70. Hej! Jag skulle vilja föreviga min pilgrimsresa i Franrike-Spaninen som jag går till vår. Jag och ett gäng goda vänner kommer då att vandra ungefär 3 mil om dagen i värmen och en liten kompakt och bra kamera skulle verkligen förgylla resan under och framför allt efter resan. Så att vi kan blicka tillbaka. Vi kommer att vandra över Pyrenéerna och jag kan bara föreställa mig de fantastiska vyerna vi kommer att få ta del av. Som sagt, en bra kamera hade satt guldkant på resan.

 71. Jag lämnar hetsen bakom mig, stadspulsen närmar sig. Känner hur vattnet rör dig under mina fötter. De senaste dagarna har varit hektiska. Jag har besökt Påskön och kollat på stengubbar. Minns den bok, en deckare jag läst som ung sådär fantastiskt bra som bara böcker kan vara och funderar på om det inte var för miljön boken var bra och inte för att den var välskriven direkt.

  Mätt på stengubbar drar jag nu vidare med kameran runt halsen. Känns fantastiskt med en kompakt- kamera och systemkameran nedstoppad i resväskan.

  Om några dagar planerar jag att ta mig vidare från Santiago. Ner mot södra delar, lämna storstadspulsen och passera Chiles södra delar mot världens ände. Tierra del Fuego var ett av de första orden jag lärde mig på spanska och översättningen ger svaret på vart jag beger mig- Eldslandet- landet med tusen eldar.

  Jag är på väg till mitt drömmars resemål. En fotoresa i grupp där jag ska fotografera kungspingviner, berg och flamingos och en och annan naturfotograf i en rolig pose.

  När jag kommer hem och tömmer kameran finner jag till min förvåning, hundratals bilder av en tjej, men blond hästsvans och en sonykamera tätt intill ansiktet. Vem är den hemliga tjejen som var med på resan måntro? Vem är denna tjej som alltid är steget före? 😉

  ————————

  God jul Sofia på Fantasiresor och alla andra resebloggare där ute!

  Katarina Wohlfart
  katarina_wohlfart@hotmail.com
  (gillar ju såklart redan fantasiresor på facebook)

 72. Atlantis! Med ett vattentätt skydd skulle jag fotografera slottet, sjöjungfruarna och Kung Poseidon himself. Det vore en väl en fantasiresa om något! 😀

 73. Ännu är jag bara 16 år gammal, trots det är det många år nu som jag vetat vart min drömresa skulle gå och inte är det till någon ”typisk” plats som jämngamla som mig vill till. Jag vill resa till Japan. Jag tycker att landet tillsammans med befolkningen är så himla fascinerande. Om jag någonsin får chansen att åka dit så skulle jag självklart vilja ha en liten och smidig kamera med mig för att föreviga stunderna där.

 74. Jag fantiserar om att stå, uppfylld av endorfiner och med rasande puls, på Sydamerikas absolut sydligaste udde. Här, på Kap Froward i Chile, Patagonien, vill jag hala fram min Sony för att fota det 24 meter höga metallkorset ”Cruz de los Mares”, och därefter torka bort glädjetårarna som med all säkerhet kommer att rinna längs mina kinder.

 75. Drömfotoresan går till Kenyas slätter,
  the ”big five” och kolsvarta nätter.
  Storslagna vyer och vilda djur,
  färgstark exotisk safari-kultur!
  Favoritfotograferingen består av ap-närbild,
  – lejonen är för fotografering alltför vild!

 76. Drömmer om att fota i Nepal. Vandrade uppe i Anapurna för många år sen och gick bara och gapade och stirrade på alla fantastiska bergstoppar och glömde i princip bort att fota för jag var så imponerad av naturen den första veckan. När jag till slut tog fram kameran så slog magsjukan till, hårt, oväntat och inte helt rättvist. Det var som naturen sa åt mig att plocka ner den där kameran. Har egentligen inga minnen i form av foton från vandringen. Det bestående minnet när jag tänker på det är att det knyter sig i magen o jag tänket ”är det dags nu igen” också rör jag mig i riktning mot toaletten, har aldrig vart så sjuk i hela mitt liv

Write a response

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng
Fantasiresor © Copyright. All rights reserved.
Stäng