Hotel Jested – En natt ovanför molnen

Efter ungefär två timmars skumpande i en minibuss från Prags centrum, ut på den tjeckiska landsbygden, anlände vi till vad som nog är det märkligaste hotell jag bott i. Som ett utomjordiskt tefat stod det där i mörkret på toppen av det snöbelagda berget Jested. Hotellet med en slogan som fick mig att genast tacka jag till denna pressresa: “hotel and restaurant above the clouds” – Hotel Jested.
Hotellet byggdes under de kommunistiska dagarna i början på 70-talet, av en arkitekt med dåtidens typiska stora visioner. Byggnaden har sedan vunnit internationella priser för sin arkitektur, och idag är den helt återställd i originalstil invändigt. Detta gav en väldigt märklig känsla till hela stället, det kändes som att vandra runt i både dåtiden (70-tals retrostil) och framtiden (något slags utomjordiskt rymdskepp) på en och samma gång.

Den filmiska settingen fick mig att ge Martinin en ny chans (tycker det ser så himla classy ut att dricka). Och kanske var det den James Bond-iga retrobaren som gjorde det, men detta blev även kvällen då jag föll för Martini. Kröp sedan till kojs i mitt lilla rymdskeppsrum och vaknade upp till… MAGI. Visste inte om jag fortfarande drömde? “Above the clouds” hundra gånger om.Hotellet står drygt 1000 meter över havet med vidunderlig utsikt åt alla håll, 360°. De frostiga trädtopparna och silvriga vägarna såg helt sagolika ut i det sköra morgonljuset. Även jag som i princip aldrig prioriterar att gå upp extra tidigt bara för att fota en soluppgång, kunde inte låta bli.


Efter frukosten tog vi linbanan ned från hotellet till en närliggande skidort där vår minibuss hämtade upp oss. Nackdelen med det här hotellet är att du i princip måste ha en egen bil för att ta dig dit. Men med Tjeckiens superbilliga priser blir det ändå ingen jättestor kostnad. Helt klart värt en natt som en del i en Prag-vistelse.Övernattningen var en del av en sponsrad pressresa. Orden, bilderna och åsikterna är dock som alltid mina egna.

6 kommentarer

Write a response

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng
Fantasiresor © Copyright. All rights reserved.
Stäng