Fantasiresor genom Ladies Abroads lins

”Och så ler vi lite komijän”. Fotograferingar har alltid varit någonting jag velat fly från. Stunden då man tvingas stå där med sitt låtsasleende och försöka glittra med ögonen på en symmetrisk nivå utan att se barsk ut. Jag har blivit bättre på det med åren skulle jag säga. Att låtsas. Men det finns även en anledning till varför en typisk fantasiresor-bild oftast är bakifrån.


Jag brukar tänka att det är lite som konstnären Caspar David Friedrich som ofta målade människor som betraktade världen. 

Därför är det extra kul att se vad andra lyckats fota när jag inte alltid är medveten om att de tar. Jag, Lena från Ladies Abroad och Katarina från Äntligen vilse har gjort en variant på gästbloggcirkel men med bilder på varandra från vår Alaska-resa. Jag publicerar alltså ett inlägg med bilder på mig tagna av Lena. Mina bilder på Katarina ser du på Katarinas blogg, och Katarinas bilder på Lena ser du på Lenas blogg.

Är ni med? Då kör vi. Här kommer Fantasiresor genom Ladies Abroads kameralins:


På vandring längs med Savage Alpine Trail. Glad men uppblåst, bokstavligt talat.


Tänkte att där uppe på stenen skulle man kunna ta en riktigt snygg och fantasiresig bild. Gick sådär pga höll på att blåsa iväg.


Fjälluft gör sådär med en. Man blir glad och lite galen.


Microbryggeriet i Fairbanks är en av alla moments jag sent kommer glömma. Hur alla rullade in i sina trucks, med kepa och snickarbyxor. Jag prickade åtminstone av kepan.


Med väskan full av Alaskan IPA. På väg mot midsommarbrännboll i McCarthy.


Som ni är vana att se mig mest. En fantasiresor-bild in the making.


Hållningen man får när man fotar övergivna höghus i regn.


Reserverad sådär som fotografer inte brukar gilla att jag ser ut pga ser inte ut att vara ”glad och social som gillar många bollar i luften”. Och det bör man ju va.


Tror jag ofta bär kameran sådär. I högsta hugg.


Har antagligen precis vaknat upp från ännu en powernap i bilen för att göra ett fotostopp. Får aldrig nog av dessa vyer.

Alla bilder är alltså tagna av Lena Löfblad från Ladies Abroad. Läs även inlägget med mina bilder hos Katarina och Katarinas bilder på Lena hos Lena.

8 kommentarer

Write a response

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng
Fantasiresor © Copyright. All rights reserved.
Stäng