Guide till ett hemligt London

20140421-191515.jpg

Till sommaren har jag planer på en Londonvisit och perfekt till detta har guideboken Mind the gap – en annorlunda reseguide publicerats som en skänk från ovan. Har fått tag på ett ex och listan över ”måste hinna med” blev snabbt väldigt lååång.

Fokus är på precis det ni säkert redan förstått att jag gillar allra mest: mindre kända platser. Boken är uppdelad i rubriker som Hemliga hotell och Osynliga oaser. Har tvingat mig själv att välja ut fem favoriter som jag verkligen vill hinna med.

5 hemliga barer i London

#1. The mayor of scaredy cat town

En gömd bar där du först måste leta reda på en kille som heter Henri, knacka dig på sidan av näsan och be att få tala med ”the mayor”. Då kommer ett kylskåp att öppnas vilket agerar entré till stället. Ett tydligen redan hypat och ganska ohemligt ställe men  m å s t e  testa känner jag ändå.

#2. Evans & peel detective agency

En lönnbar i form av detektivbyrå som du hittar från en bakgata. Ingången finns gömd bakom en bokhylla och för att få tillträde måste du kunna berätta en trovärdig detektivstory. Fantasin går bananas. Har redan spånat på fem storys…

#3. Portaide parlour

En piratbar dold bakom en toalett. Ska även vara en av Londons bästa rombarer. Vem gillar inte rom?

#4. Callooh callay

Bakom den första baren finns en dold bar som du når genom att stiga in i en dörröppning à la Narniagarderob. Har alltid velat stiga in i Narnia.

#5. Barts

”En lönnkrog med vibbar från den amerikanska förbudstiden.” Du når stället genom att stega in på lägenhetshotellet Chelsea Cloisters, gå förbi receptionen, uppför en trappa, öppna den svarta dörren med lyktor där du kommer in i en lobby. Ring på klockan i nästa dörr och vänta på att luckan i nästa dörr ska öppnas och någon ska godkänna dig som gäst.

20140421-191542.jpg
Mind the gap är fylld med mängder av liknande pärlor, helt klart värd att införskaffa om du ska, eller vill bli sugen på att åka till London. Den passar fint in i min resebokhylla. Någon som har tips på fler bra guideböcker eller reseskildringar i bokformat?

Går att köpa på t ex Adlibris och Bokus.

2 kommentarer

Write a response

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng
Fantasiresor © Copyright. All rights reserved.
Stäng