Fantasiresa #19: Karibisk kompott

Sponsrat av Momondo

Västindien. Det tog ganska lång tid innan jag förstod att det inte var Indien man syftade på. Men ordet. Något exokitiskt någonannanstans. Karibisk värme. Passadvindar. Bongotrummor. Rrrrrrrrumba!

Bortsett från politisk historia – och dagsläge – så verkar det fantastiskt. Som att resa in i den där solblekta palmparadisaffischen som hängde lite för länge på min vägg under tonårsåren och som jag under långa tråkiga sjukdomsdagar febrigt, ja nästan hypnotiskt, har stirrat in i. Den där kritvita brännande sandstranden med fotspår från perfekt skapta fötter.

Jag vill ligga i solen med en iskubsklirrande Cuba Libre svalkande och lätt vilande mot min heta mage. Möta skrynkliga solbruna gummor rökandes enorma cigarrer mellan krokiga fingrar. Åka tidsmaskin i Havanna med bilar som tagna ur någon 50-talsfilm. Dansa mig svettig på en undergroundklubb som Katey  i Dirty Dancing Havanna Nights. Jag föreställer mig att det är som att gå runt med något Instagramfilter typ Nashville framför ögonen (även om namnet antyder en något nordligare plats); PASTELLFÄRGERNA. Och så klart ett tryggt Bob Marley-lunk i bakgrunden.

Aruba, Jamaica, Kuba, Barbados, Guadeloupe – och Dominica, ön där Pirates of the Carribbean spelats in och som ännu verkar vara relativt oexploaterad. Där kan man tydligen leta piratskatter och träffa karibindianer. Enda nackdelen med Västindien är väl att det består av lite för många spännande öar för att hinnas med på en tvåveckors semester. Jag tror jag måste boka in en långkörare igen. Eller lyxkryssare…?

Tyvärr är det inte jättebilligt att flyga till Karibien men min nya flygsökmotorsfavorit Momondo.se lyckas i alla fall hitta de billigaste till Havanna från runt 7000 kr t/r.

Jag tror det är dags att leta fram den där palmparadisaffischen igen och bege mig in i hettan. På återseende!


Detta inlägg är skrivet av mig men sponsrat av Momondo. Fotografier överst från Pexels.

1 kommentar

Write a response

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng
Fantasiresor © Copyright. All rights reserved.
Stäng