Till alla blyga entreprenörer med telefonskräck

Det här med att vara entreprenör och digital nomad. Låt oss prata om det.

Jag är både entreprenör och digital nomad i den bemärkelsen att jag driver eget företag och kan jobba varifrån som helst eftersom alla mina uppdrag är digitala. Men trots att jag har drivit eget på heltid i sju år, haft en medarbetare som jobbat halvtid i två år och omsatte en miljon kronor i senaste bokslutet så är jag väldigt dålig på att framställa mig som både entreprenör och digital nomad.

Varför? Jag har aldrig kunnat identifiera mig med den bild som ofta (alltid?) lyfts fram av hur en typisk entreprenör är, dvs en superextrovert ”skön typ” som älskar mingel, att snacka i telefon typ jämt och har 3000 vänner på Facebook. En person som är ungefär allt det jag inte är.

Det här gjorde även att jag länge tänkte att jag aldrig skulle kunna bli en företagare. För hur ska en blyg person med telefonskräck någonsin kunna få några uppdrag?

Den här texten är till dig som tvekar av samma anledningar som jag en gång gjorde.

Det går alldeles utmärkt att vara introvert, ogilla att prata i telefon, och framför många människor, inte vara moderat, bli dödstrött efter möten, få allergisk reaktion av ord som fakturering, inte vara morgonpigg eller ha Isabella Löwengrips livsstil som goalz med livet – och ändå driva eget företag. Ibland är det nämligen inte de som skriker högst som får mest gjort. Låt oss ge bilden av en företagare och entreprenör lite fler nyanser 2019!

Är du med mig?

Jag blev för ett tag sedan för första gången intervjuad i form av digital nomad. Gav några tips där till dig som också vill vara egenföretagare och kunna flytta ditt kontor till Toscana när du har lust. Du hittar den här.

24 kommentarer

  1. Så flink du er! Jeg kjenner meg igjen i personlighetstrekkene og har ofte tenkt på hvordan det ”ødelegger” for meg. Derfor er det superinspirerende å høre at man kan lykkes til tross for dette. Vil gjerne lese mer. Stå på! 🙂

    1. Haha ja det låter som jag. Men man kan ändå vänja sig lite, vilket är skönt att veta tycker jag, så att man inte bara tackar nej till allt som är überjobbigt per automatik.

  2. Läser gärna mer om detta, är ju ungefär likadan själv 🙂 Hade nog aldrig kommit mig för att starta eget om jag inte blivit peppad av Andera.
    Verkligen inspirerande att se att det faktiskt går att driva eget företag och jobba ”lagom” mycket så man hinner med sina intressen och hobbys också.

Write a response

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng
Fantasiresor © Copyright. All rights reserved.
Stäng