Selfluencer – konsten att influera sig själv

I måndags satt jag och gick igenom mina instagramfilmer från tiden i Fiesole. Tänk att man kan sakna en sådan sak som fågelkvitter så mycket? Jag tänkte inte ens på kvittret i bakgrunden när jag var där, nu hemma i ett grådisigt november kändes det som himlasång. Och så italienskan som slamrade i bakgrunden lite här och där. Min kropp fick Italien-cravings.

Här får du också ett ljudprov:

Senare samma dag träffade jag några andra resebloggare. Lena erkände genast att hon brukade göra samma sak ibland. Titta på sina egna bilder och bli inspirerad.

Har funderat på det där en del sedan dess. Det kan ju till viss del tyckas självupptaget att kolla på sina egna bilder och bli så inspirerad att man är redo att boka en resa, men det finns även någonting fint med det. Att kunna inspirera och influera sig själv. Borde inte det vara något man strävade efter? Jag menar inte just med resor utan i livet generellt.


Hör du fågelkvittret? Italien alltså. Som jag saknar.

Influencers i all ära. Men kanske borde vi sträva mer efter att vara selfluencers?

I tider då det pratas om psykisk ohälsa som ett resultat av all stress. I tider då till och med Iphone infört skärmtidsstatistik och fler och fler börjar bli medvetna om de negativa effekterna av sociala medier. Att ständigt påverkas av andra personer kan ju inte bara vara bra. Låt oss slå ett slag för selfluencer och konsten att influera dig själv.

Influencer var årets trendord, kanske borde selfluencer bli 2019 års?

En bild från Alaska som fick mig att drömma om magiska vyer och fjälläventyr.

Är du en selfluencer?

Som egenföretagare är det till viss del ett måste att vara en bra selfluencer. Min självdiciplin är inte den bästa men jag är tillräckligt bra på att influera mig själv till att jobba för att få det att gå ihop år efter år. Jag är även bra på att influera mig till att inte tänka på jobbiga saker, att fokusera framåt. Och så är jag ganska bra på att influera mig själv till kreativitet.

Men ibland går det sämre. Tillfällen då jag är en dålig selfluencer:

  • Jag ska träna. Influerar mig själv istället med att: ”Det är viktigt att ta hand om sig själv också och unna sig.” Att ta hand om sig själv skulle visserligen kunna handla om att gå och träna, i mitt fall handlar det om att gå och köpa Ben & Jerry och kolla Netflix. Dålig selfluencer.
  • Lång tid kvar till deadline. Tänker: ”Jag jobbar ju ändå bäst under stress.” Även om det till viss del är sant så önskar jag att jag istället tog tag i mina uppgifter för att slippa sitta med allt kvällen före. Dålig selfluencer helt klart.
  • Köpa resor. Tänker: ”Man lever bara en gång”. Jo, visst, men man måste kunna överleva mellan resorna också. Har i och för sig aldrig ångrat en resa, och alltid överlevt, så ja, ni hör ju min argumentation. Dålig selfluencer?

Nu är jag förstås väldigt nyfiken. Är du en selfluencer? Och när är det bra vs. dåligt?

4 kommentarer

  1. Definitivt en selfluencer, åtminstone när det kommer till resor och min egen blogg. Jag är min bloggs absolut trognaste & mesta läsare. Men det händer ibland även med andra saker i livet men det går mer i vågor.

  2. Fantastiskt att vara en selfluencer när man inspirerar sig själv till att göra det man älskar (inom ramen att det fortfarande är hälsosamt och lagligt). Exempelvis om man älskar glass mest av allt i världen, ja men köp glass då (men väg upp med lite extra motion emellanåt). Älskar man resor, ja köp resor (men ta ett extra arbetspass för att ha råd) osv.

    Jag älskar att se igenom mina egna resebilder, inspireras och kasta min in på något flygbolags hemsida och boka biljetter till nya äventyr 😀

    reselycka.heymo.se

  3. Älskar att omnämnas i inlägget, för håller helt och hållet med. Varje ord. Och verkar som vi är flera selfluencers här, vilket glädjer mig. Älskar förresten ny-ordet också.

Write a response

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng
Fantasiresor © Copyright. All rights reserved.
Stäng