På överfart i ofrivillig lyx mot paradiset

Efter en obekväm resa mitt i natten har vi äntligen ankrat paradiset. Vi flög från Hongkong till Cebu på Filippinerna (med Cebu Pacific Air som tydligen är svartlistat av EU, men billigt var det och fram kom vi) och därifrån tog vi en båt över till Tagbilaran på ön Bohol. Filippinerna består av drygt sjutusen öar så båtturer är svårfrånkomliga här. Mot vår vilja fick vi åka business class eftersom allt annat var fullbokat. Att åka business class är inte alls lika kul. Sitta på övervåning med super-ac och strukna säten och andra översittare. Jag vill uppleva det genuina, verkligheten. Sedan kan man ju fråga sig var den finns, den där verkligheten.

Turen började med någon kristen bön och amen på tv. Sedan tog biljakterna och sexscenerna över. En gratis chokladmuffin till alla övervåningsåkare. Och amen på det.

Från Tagbilaran tog vi taxi till Alona Beach på Panglao Island. Taxichauffören försökte sälja på oss allt ifrån delfinturer till air condition i bilen, vi tänkte bara svensk snöslask och svettades med ett leeende. Efter ett tag höll taxichauffören själv på att koka bort, och satte lite generad på ac:n ändå.

Minnena sitter i dofterna. Allt påminner om Indonesien och Malaysia. Mopedavgaserna, soporna, frukterna, och den där kryddiga cigarettröken. Det kanske låter äckligt för den oinsatte. Det är fantastiskt.

2 kommentarer

  1. Hej mina kär flickor, det är så roligt att läsa om era äventyr,Jag får skriva ut allt åt gammelmormor, hon tycker att det är för jobbigt att läsa på datorn, så här följs ni av ung och gammal, lycka till och allt gott Mikaela från vackert vintervitt men svinkallt!!

Write a response

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng
Fantasiresor © Copyright. All rights reserved.
Stäng