Gili Trawangan och paradiset

”Å det är asmörka moln på himlen å solen går ner om en timme å jaaa vi går runt ön som tar två timmar. Å vi pryder fötterna med flipflop, jaaahaahaa…” Alltså så fort vi försöker slå oss utanför de turistbeklädda fasaderna slutar det med att vi vadar fram på översvämmade vägar i ösregn. Den här gången alltså i begynnande mörker halvvägs runt vår Gili-ö. Himlens portar har verkligen en förmåga att öppna sig på vid gavel här borta. Men så har vi ju prickat in regnsäsongen ganska bra och det blixtrar och åskar varje dag (inklusive strömavbrott). Nästa gång vi får ett infall och vill bryta upp mot vår annars numera ganska invanda vakna/äta/sola/ducha/äta/internetta/äta/sova-vardag ska vi gå till ”movie on the beach”-cafeet och se en intellektuellt berikande film istället (typ: någansomliknarJuliaRoberts och är värsta karriärskvinnan och H-A-T-A-R sin manliga kollega somliknarHughGrant. Filmens slut: dom gifter sig på en ödestrand till tonerna av en symfoniorkester och folkets applåder. Typ).

Just nu bor vi på Gili Trawangan – en av tre små öar utanför Lombok. Och det är som att ha kommit till paradiset (igen?) – vita sandstränder, klarturkost vatten (dykningen och snorklingen räknas till världsklass), sköldpaddor, mängder av mysiga kafeer och restauranger och inga bilar – bara hästdroskor. Har stannar vi nog en vecka. Speciellt nu när vi bytt till ett fräschare boende (räknade kackerlackorna på den förra toaletten: elva stycken) även om det fortfarande sprutar saltvatten ur kranarna.

Sedan blir det lite bilande på Bali innan vi laddar inför nästa äventyr och land att upptäcka – Australien!

4 kommentarer

 1. Jag såg regnet och kackerlackorna och smakade det salta vattnet ur kran och gick långt inn filmen var slut.
  Undrar bara hur Ni håller kontakt med den andra halvan av gruppen eller hur de håller kontakt med Er. Har Ni någon plan för att komma på samma flyg till AUS. Tvivlar inte, undrar bara. Har förstått att för Era specifika halvor går det också utan en plan.
  Magda är kanske änu prehysterisk efter närkontakt med en liten söt blodigel. Kanske glömmer tid och rum, tror Ni är på olika planeter.
  Hälsningar till Er alla och en extra till Mindy. Kul att det fungerade med körkorts försändelsen.
  Marcus

 2. Det är så kul att läsa och du skriver såååå bra Sofia.
  Men jag undrar också vad det blev av er Magda och Sunniva? Vore kul att få höra om era äventyr också.
  Ha det så bra allihopa och sköt om er.
  Christhild

 3. Bra film beskrivning!!! 😀
  Ta inte med nagra kackerlackor hem bara!!!
  Hade bra!

 4. Ja du papsen! inte vet jag mycket men jag toro att jag vet vilken planet jag befinner mig pa iallafall!
  Vad det galler kontakt funkar facebook nastan lika bra som mobilen!
  Roligt att du e en san flitig bloggare mer an vad man kan saga om mig! kram pa dig

Write a response

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng
Fantasiresor © Copyright. All rights reserved.
Stäng