Båtcruise i finländarnas paradis

Lake Toba är tydligen finländarnas semesterort no 1. Under våra två och en halv månad ute i världen har vi inte träffat en enda finne, mest bara australienare, engelsmän och svenskar. Men på denna annars så turisttomma ö frodas det det plötsligt med horder av finländare. Enligt dem talar alla i Finland om Tuk-tuk och den vackra vulkansjön. Dras nordborna hit for att det just är så folktomt eller beror det på att klimatet här är konstant som den bästa skandinaviska sommardagen – luften inte lika fuktig och vattnet till och med svalkande jämfört med övriga Sumatra.


Igår åkte vi på en båtcruise. Tillsammans med några finnar och en engelsman som vi hängt med sedan Bukit Lawang hade vi hyrt en båt över en dag. Med oss hade vi ett helt liveband som spelade under den soliga trippen. Vi gjorde stopp vid en gammal indonesisk by där vi fick hälsa på i en skola och barnen sjöng sånger för oss. Gamla, skrynkliga tanter stod knäböjda och skakade riskorn och kaffebönor över filtdukar.

Vi fick se hur man gör för att utvinna palmvin ur palmer, hoppa från båten och bada i vattenfall. I morgon ska vi hyra mopeder och ta oss till några varma källor.  Sedan bär det av igen till Medan och efter en natt där, båt till Jakarta och julaftonsfirande på båten. Den 27:e december har vi tagit oss med två nåttag till Bali och där väntar vår lagenhet som vi har hyrt över nyår (se bilder på den här!). Så det här blir antaglien det sista blogginlägget före julafton – GOD JUL TILL ALLA!!!

2 kommentarer

  1. Kära sofia! En god jul och ett fortsatt varmt och intressant nytt år önskar karissläktingarna. Mörkt och utan snö firar vi julen i Ekenäs.

    marita

  2. Hej alla Indonesienresenärer.
    Har igen med stort intresse läst de senaste texterna. Tack och stort tack igen. (I paradiset var det faktiskt finländare ?? pur finnar eller finlandssvenskar ?? Kan ju vara bra att veta om man skulle hamna i paradiset någon gång.)
    Hoppas att Ni fått en fin jul på Er båt och att nudlarna smakade bra. Skall bli spännande att höra hur Ni tar Er vidare in i det nya året via bali och väntande internationella körkort på poste restante adressen. Gott Nytt på Er alla.
    Marcus

Write a response

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng
Fantasiresor © Copyright. All rights reserved.
Stäng