Hinduistisk kultur och vulkanklättring under vår roadtrip runt Bali

Att resa är som en form av meditation, har vi konstaterat. Att packa ihop sin ryggsäck och bege sig iväg inger alltid ett sorts lugn – även om vi sedan sitter på en skumpig buss, ett vågigt hav eller i en hård väntsal i sju timmar eller mer känns det aldrig tråkigt – man är ju på väg! Vi är nog heller aldrig så tysta som när vi reser. Alla inne i sina ipodbubblor med en bok eller papper och penna eller bara stirrande i luften. I resornas värld blir det aldrig enformigt!

Nu är vi tillbaka på Bali igen, i en bil – en Suzuki Katana. Vi har kört upp till en vacker vulkansjö (Dunau Batur) och vandrat upp på en aktiv vulkan (Gunung Batur). Först var det jättevarmt och sedan jätteblött och jätteåskigt – såklart när vi stod på toppen och kikade ner i kratern. Utsikten var enorm med ett lavalandskap som klättrade nerför slätten (tills molnen kom och smetade ut sin vita färg över alltihop). Senaste utbrottet var år 2000.

Ikväll anlände vi till Ubud på Bali – ett center för hinduistisk kultur med mängder av gallerier, museum, tempel och hantverk. Ikväll ska vi se en balinesisk dansföreställning. Sedan åker vi tillbaka till Kuta där vi ska möta upp Magda och Sunniva i morgon.

Kuriosa: När jag redigerar bloggen så kan jag se vilka sökord som folk har googlat på och som sedan fört dem hit. Mest sökta ordkombinationen idag var ”sofia zetterqvist råkade köra över en liten mus”, ”sofia zetterqvist körde över en kyckling” och ”sofia zetterqvist kyckling”. Är det djungeltelefonen som gått därhemma eller?!

1 kommentar

  1. Grattis till Er alla. Ni har lyckats !!Resa i delad grupp och sedan faktiskt hitta från olika håll tillbaks till en gemensam plats på samma ö bland 10.000 andra. (Kanske inte 10.000 ändå för det finns ju bara i Finland, men ändå, duktigt.)
    ”Resande ” som meditationsform, det var något nytt men det ligger en del i det.
    Börja förstå nu att Ni har så många bloggbesökare då man kan googla på något så spännande som ”sofia zetterqvist+ett antal variabla resultat av hennes bilkörstil” och så hittar man Er blogg.
    Lycka till med resan till AUS. Hoppas Ni kommer med samma plan. Lycka till. Hälsningar till Er alla.
    Marcus

Write a response

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng
Fantasiresor © Copyright. All rights reserved.
Stäng