Lombok – i en Suzuki Jimmy på ”fel” sida om vägenPå vänster sida om vägen cruisar Diana, Mindy och jag runt på Lombok i en Suzuki Jimmy vi hyrt. Den har ingen luftkonditionering, fönstren går knappt att veva ner, vindrutetorkarna funkar inte och på morgonen måste motorn stå på i tre minuter innan man kan börja köra. Och vi har jättekul! Ibland stannar motorn och vi trycker på alla knappar vi kan hitta och tittar lite i motorhuven och så efter någan minut kan vi puttra vidare igen.

”So, you know how to drive???” undrade den nervösa biluthyraren säkert fyra gånger. Först ville han hyra ut en lyxig, fet, glänsande sak. ”You dont like my car” konstaterade han sorgset och satte sig bakom ratten och pillrade på den lyxiga stereon när han såg våra rynkade näsor. Tillslut fick vi vår billiga Suzuki Jimmy.

Vi har sovit en natt uppe vid kanten av vulkanen som tyvärr var stängd på grund av regnsäsong. Nu bor vi på Lomboks Kuta Beach. Det är en enorm frihetskänsla att ha bil. Vi stannar och badar, äter och sover när och där vi får lust. Här är det inga trafikregler (som märks i alla fall) – det är tuta och köra som gäller. Det gör vi med. I fyra dagar till. Sedan åker vi till Gili-öarna.

Till Magda och Sunniva: blogga om era äventyr på Flores bums!!!
Till Elsa: vi saknar dig redan!!!

1 kommentar

  1. Jag är i alla fall glad att det bara var en kyckling!!!
    Tänk oxå vad ni ska bli glada och tacksamma för allt när ni kommer hem samt tillbe era föräldrar som gudar…..
    ps, kör försiktigt
    Kram Cicci

Write a response

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng
Fantasiresor © Copyright. All rights reserved.
Stäng