Solarsurfarsoftar runt bland tusentals turister på Kuta Beach

Nu har vi softat runt här på Kuta Beach och Bali i några dagar. Bränt oss på solstolar och försökt surfa i stora vågor. Allt är billigt och turistanpassat. Skönt ibland, tråkigt också. Här är invånarna hinduister tillskillnad från den största delen av Indonesien som är muslimskt (förutom Tuk-tuk som var kristet och Flores som är katolskt). Trevligt som omväxling.

Baliturismen verkar ha återhämtat sig ganska rejält med tanke på de bombattentat som varit. Först år 2002 då två nattklubbar smällde (den ena var vi på på nyår, lite läskigt med tanke på att det borde varit det ultimata tillfället – nyårsafton och proppfullt med turister) och sedan igen 2005. I november i höstas avrättades några av de som låg bakom attentaten. Vilket skapade stora protester – enligt några vi träffat var Bali helt tömt på turister.

Om två dagar flyger Elsa hem (kommer kännas konstigt och tråkigt) och vi andra åker vidare – uppdelade. Sunniva och Magda flyger till Flores för att vulkanvandra och titta på Komodovaranen. Jag, Diana och Mindy tar båten till Lombok och deras Kuta Beach för att surfcampa, hyra bil några dagar och åka till Gili-öarna för att dyka.  Det är i alla fall planen. Men just nu är dom flesta sjuka så vi får se om alla kommer iväg som planerat. Fortsättning följer med andra ord.

Foto: 29.media.tumblr.com via Maria on Pinterest

 

Write a response

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng
Fantasiresor © Copyright. All rights reserved.
Stäng