Norrsken och badtunna på Hotel Ranga, Island

Vistelsen var sponsrad av Hotel Ranga

Mitt huvud är fyllt av drömmar. Två av drömmarna inför vår Island-roadtrip var: att få sväva runt i varmt vatten utomhus, och att få se norrsken.

hotelranga-2

I solnedgången svänger vi in till Hotel Ranga. Ett tjusigt hotell mitt ute på den isländska slätten. Det första vi blir erbjudna är att skriva upp oss på deras norrskens-väckningslista. Den innebär att om norrskenet väljer att titta fram mitt i natten så kommer vi att bli väckta och, försedda med varma filtar att vira in oss i, bli guidade ut till norrskenet. Inte ens en sömntörstig person som jag själv hade svårt att tacka ja till erbjudandet.

hotelranga-28
hotelranga-25
hotelranga-26

Efter en ganska lång dag i bilen och lite osynkade matklockor är den förbokade middagen på hotellets restaurang allt vi har i åtanke. Att det skulle vara en av Islands bästa gourmetrestauranger hade vi liksom missat. Kocken kommer ut och presenterar vår trerätters meny och ger samtidigt sina bästa tips på lyxrestauranger i Reykjavik. Maten är en modern variant av nordiska smaker, och ja, mums säger jag.

hotelranga-5
Katarina från Äntligen Vilse med den färgglada fördrinken.

hotelranga-4
hotelranga-13

Trots att själva hotellet håller fyrstjärnig klass så känns det som en familjär fjällstuga. På ett positivt sätt. Det är något med stämningen. Ägaren som går runt och småpratar med gästerna, springer och hämtar kartan för att visa oss sina smultronställen.

Rustika möbler och kraftiga träbjälkar kombineras med pressveckade servitörer och sköra sorbeter som spelar små symfonier för smaklökarna.

hotelranga-6

Vi hinner knappt ta på oss bikinin och glida ned i den rykande heta badtunnan innan norrskenet kommer galopperande på himlen. Det absolut bästa jag har sett. Det tar aldrig slut. Därute så mycket magi, och här, jag i en rykande badtunna. Jag tänker, att den här stunden ska jag minnas när saker och ting känns lite mindre avslappnande. Att så här kan man också ha det. Svävande runt under stjärnhimlen.

hotelranga-19 hotelranga-15
hotell-ranga

Klockan elva strosar vi iväg till kvällens sista programpunkt: stjärnskådning! Hotellet har ett eget observatorium där vi tittar på stjärnorna genom teleskop och får veta det mesta om vintergatans hemligheter därute. En sådan där hotellvistelse man inte glömmer i första taget.

hotelranga-22

Tack till Hotel Ranga som sponsrade oss med hotellnatt och middag. Orden, åsikterna och bilderna är som alltid enbart mina egna.

9 kommentarer

  1. Underbart! Norrsken har vi visserligen nog av här hemma men vi funderar ändå på att åka till Island. Besökte ni andra platser och hotell under vistelsen som du kan rekommendera?

Write a response

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng
Fantasiresor © Copyright. All rights reserved.
Stäng