Hej Grönland och Island

Jag vill också galoppera på rufsiga hästar över lavasvärtad hed, glida  ner i en bubblande lerpöl utan att doppa hårtofsen, och höra historier om troll som bor under stubbar och grubblar.

Så skrev jag i ett utkast till en fantasiresa för något år sedan. Det var alla oändliga lavalandskap och skira färger som låg och suktade i min instagramfeed. Nu är jag själv på väg! Eller snarare: jag sitter redan på Keflaviks flygplats. Nästa anhalt är en ort som jag ännu inte lyckats lära mig varken stava eller uttala: Kangerlussuaq på Grönland.

gronland-1
Jag och Katarina började resan med en delikat tryffeltortellini hos Pontus in the air. 

Det är jag och Helena från bloggen Oh Darling och Katarina från bloggen Äntligen vilse som ska ut på rövarstråt som Katarina så fint bloggat om. I hennes inlägg hittar du även en liten presentation av oss, och Helena har lagt upp suktande bilder av detta smäktande landskap som jag inte ens kan fantisera om på ett rättvist sätt. Vi kallar vår resa #NordicRoadtrip och det är även under den #-taggen som du kommer kunna följa oss i sociala medier. Du hittar våra Instagram här: @fantasiresor, @antligenvilse och @intehelena.

Sitter du inne på några Grönlandstips? Eller isländska höjdpunkter? Kommentarsfältet is all yours!

11 kommentarer

  1. Så härlig resa ni gör! Jag skulle verkligen vilja resa till Grönland. Jag försökte arrangera en resa dit för Föreningen Nordens ungdomsförbund när jag var yngre och engagerad där (förbundsordförande!) men jag fick inte ihop tillräckligt mycket pengar… Island har jag däremot varit mycket på. Gick ett år i gymnasiet där som utbytesstudent (Västmannaöarna) när jag var 17 och har åkt tillbaka 4 gånger. Även Färöarna bodde jag på i 2 månader när jag gjorde praktik på psyket på sjukhuset i Torshavn under min utbildning till arbetsterapeut 😉 Önskar er en superfin resa! Det ska bli roligt att följa!

  2. Såååå gøy og spennende! Island er bare helt fantastisk, og Grønland har jeg selv utrolig lyst til å utforske. Vil tro dette blir veldig bra! God reise til dere alle 🙂

  3. Åh vad roligt! Jag har en liknande tripp på min bucketlist som jag i mitt huvud kallar ”stora vinterresan”, såå sugen på norra Sverige, Grönland och Island. Hoppas ni får det super!

  4. Hva roligt att någon svensk tycker om att resa till våran stora ö där vi bor ungefär 200 km från varandra som från större by till nästa by. Och där imellan byarna (vi kallar dem större städer )har vi bygder…sådanna små städer på ungefär 40 till 500 invårnare. dem ligger typ 20 til 50 km från varandra och iblann tankar man benzin eller diesell när man seglar med motorbåt från by til by.
    Jag selv bor i Maniitsoq ca 200 km Norr för Nuuk och Söder om Sisimiut ca 200 km. Här bor ca 4 svenka familjer…mest Jehovas vitnen och fler prater svenska också som jag….som har bot i Sverige i min ungdom och senast i 1 år i Härnösand 2003-04. hoppas att ni får många fina resor till Grönland och dett är inte bara Kangerlussuaq och Ilulissat som är sevärdig självaste Maniitsoq och fjorden här har vi många valar Juni Juli månad. Lycka till alla som vil komma till Maniitsoq.

Write a response

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng
Fantasiresor © Copyright. All rights reserved.
Stäng