En och en halv dag i en verklig fantasi – Roma

Att vandra runt i Rom är som att rasta ögonen i ett hav av godis. Allt är fint. Den lätt slitna terrakottafärgade fasaden med den delikat utformade balkongen bestående av en bohemisk konstellation av citronträd, olivkvistar och någon klättrande vinranka. Den lilla fontänen i gatukorset. De mozzarellafläckiga pizzaslicen i skyltfönstrena. Basilikakvisten!I torsdags sken solen till 25 grader och vi startade trippen med en mozzarella och pomodoro-pasta och prosecco. Promenerade längs med shoppinggatan Via del Corso, köpte världens största och rinnigaste glass, kikade in i Pantheon och kastade oss dödströtta in i en taxi med flyktväg hemåt.

Citymaps2go har verkligen varit en räddare i nöden med sin gps och sökfunktion (tillskillnad från den antika kartan). Ett tips alltså!


På fredagen gick vi Rom. Förbi ruinerna i Forum Romanum, tittade till ett obligatoriskt Colosseum, gick över floden Tibern och in i de mysiga gränderna i Trastevere. Kollade i bookshops, drack delikat cappuccino och besökte Roms äldsta kyrka Santa Maria Trastevere med delar från 200-talet. Tände ett ljus och tittade på romerskt klotter(?).Vi åt insalata caprese och espresso på lummig turistfälla. Satte oss på fel spårvagn. Gick upp för trapporna vid Palazzo Nuovo med vy över hela staden. Kupolernas stad.

När benen inte orkade längre shoppade vi jordgubbar, ricotta, baguette och prosecco på supermercato och åt i sängen vid fönstret på vårt hotellrum.

Mer detaljer, info, bilder kommer.

1 kommentar

Write a response

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng
Fantasiresor © Copyright. All rights reserved.
Stäng