Backpackinglivet

En fet ryggsäck, en tajt budget och ett mycket nyfiket sinne – backpackers är som ett eget folk. Alla lever i samma sorts backpackingbubbla. Ofta träffar vi samma människor i de olika städerna – alla hittar sitt boende på samma sätt: går in på hostelworld.com eller liknande webbplats och klickar på det billigaste hostelet högst upp.

Man ger tips, utbyter erfarenheter och kartor, och diskuterar alla konstigheter med landet. Det är kul!

Alla är vi på resande fot utan mål och utan något att komma hem till. Spontanitet är ledordet. För oss också. Blir det Australien efter Indonesien? Nya Zealand? Hawaii och sen roadtrip genom USA? Vem vet.

Vi blir i alla fall proppfulla med intryck på det här sättet. Så fulla att det verkar komma ut i form av snor genom näsan (vi är småförkylda ganska mycket). Eller så är det som rastakillen på Hongkonghostelet sa: det har med luftföroreningarna att göra. Och visst kan det vara så, för alla dessa kinesiska storstäder är ständigt täckta av en gul, nästan brun, tjock dimma. ÄCKLIGT (det sägs att sju av världens mest förorenade städer finns i Kina). Men Hongkong blir vår sista megastad. Nu blir det Yangshuo (bildgoogla på ordet och ni får se hur FANTASTISKT vackert det är där!) och sen Kuala Lumpur (ungefär lika många invånare som Stockholm. Och, läste vi nyss, ironiskt nog proppfull av kineser).

Kul!

Foto: Pexels

2 kommentarer

  1. Hej på er coola men snoriga brudar! Ja, ni har rätt i att storstadsluft täpper till alla porer och slaggar igen andningen! Tips: köp er varsinn nässkölj, finns i plast och rensa en gång per dag, har ni provat ansiktsvatten och kollat färgen på padden? kram Cicci

  2. Backpackers är tydligen ett släkte, eller rentav ett folk för sig trots att de kommer från de mest olika nationer och världsdelar. De har samma signum var man än träffar på dem, i Grekland, Australien eller fjärran Östern. Men det verkar vara ett trevligt, hjälpsamt, nyfiket och intresserat folkslag, ett folkslag som passar och trivs bättre på resande rörlig fot än att trycka hemma vi den trygga härden.
    Ja nu får Ni säkert många tips hur Ni skall hålla Er osnoriga. (Vilket oaptitligt uttryck!!) Här kommer mitt som basuneras och reklameras så ini norden här hemma inför kommande förkylnings, influensa och vinterkräksjukeperiod. “Tvätta händerna” så ofta Ni kommer åt. Men det är väl det som är problemet att Ni inte kommer åt så ofta att tvätta händerna. Hur är det med förekomsten av tvättmöjligheter förutom på Era tillfälliga nattlogin ?? Kan tänka mig att det inte är samma förekomst av vatten som här hemma.
    Lycka till på alla sätt och vis, med eller utan rinnande näsor.
    Marcus hälsar åt Er alla.

Write a response

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng
Fantasiresor © Copyright. All rights reserved.
Stäng