Jättebuddha och guldfiskmarknad i Hongkong


Idag besökte vi Big Buddha, en enorm bronsstaty ungefär 1,5 timmars resa från Hongkongs city. Så fort vi hunnit upp till statyn så sköljde dimman in över bergen och vi trevade runt i vita mjuka moln. Det var som att vandra runt i mjölk, en lugnande känsla. Här och var stod små bönealtare med rökelser och någon kinesisk plingplongmusik som spred sina melankoliska toner genom dimman. Det var drömskt – magiskt. Och någonstans däruppe på berget visste vi att han satt, med korsade ben i sin enorma lotus och blickade ut över oss, Big Buddha. Har nog aldrig känt mig så harmonisk i hela mitt liv. Men så är det ju inte heller “harmonisk och balanserad” jag skriver överst på CV:t.

Som en motpol till denna mindfulness provade vi även en av alla kinesiska snabbmatskedjor. Här finns alla varianter. Jag undrar om de inte har fler snabbmatskedjor i Hongkong än i USA?

Goldfish Market är precis vad det låter. En marknad med allt ifrån papegojfiskar och minifiskstim till klassiska Hitta Nemo’s. Tusentals ihopknutna vattenfyllda enliterspåsar att lyfta upp och trycka på för att hitta just den perfekta guldfisken med rätta snärten.

2 kommentarer

Write a response

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng
Fantasiresor © Copyright. All rights reserved.
Stäng