Yangshuo och sockertopparna

Alltså om jag låtit positiv tidigare så är det här verklig entusiasm – Yangshuo är fenomenalt enastående vackert! En mindre stad bredvid kanten av Li-floden omgiven av höga, gröna, lummiga sockertoppsberg. Det är nästan tropisk värme och fuktighet i luften. Och på kvällen lever staden upp med mängder av gatukök där vi köper grillade tofus-spätt eller broccoli eller majskolvar eller något annat smarrigt för en krona styck. Mysiga smågator med broar over småfloder och lampor och liv.

Vi har åkt bambuliknande flotte på floden och idag hyrde vi cyklar och begav oss ut på landsbyden, besteg Månberget och köpte mandariner direkt från träden. Och, så klart, irrade runt lite vilse.

Men det kanske allra bästa med hela Yangshuovistelsen (förutom vårt boende som bara kostar 15 kr/natten) är att vi hittat godaste kaffet hittills på resan – Best Coffee.

Vi bara njuter och njuter och det känns nästan pinsamt bortskämt när dagens problem är om vi ska dricka kaffen före vi äter tofuburgaren eller om vi ska sova till tio eller elva. Men eftersom vi inte smutsat ner världen än så länge med några flygresor så känns det hela genast okej.

 

Write a response

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng
Fantasiresor © Copyright. All rights reserved.
Stäng