Banana Boat och flipflop-vandring i en liten värld

Att världen är liten pratas det ibland om. Men att den verkligen var SÅ liten.. På vår lilla paradisö med få turister vid Malaysias västkust träffade vi en svensk kille. Som också kom från Stockholmsområdet. Nära Södertälje – till och med från byhålan bredvid våran byhåla: Järna. Och han hade gått i samma skola (Örjanskolan) och haft samma lärare. Så nu diskuterar vi hemmaskvaller här under palmerna.

Idag åkte vi Banana Boat – lika spektakulärt som det låter: en båt som ser ut som en banan. Och igår vandrade vi runt vår ö (som inte kändes lika liten och gullig) i flipflop och hällregn. Vi ville hyra moppar men fick inte för att vi inte har internationellt körkort och cyklarna kostade för mycket (man börjar bli riktigt snål “det där kostar lika mycket som SJU vegbrurgare” =alldeles for dyrt). Så vi begav oss alltså iväg de sjutton kilometrarna till fots. I borjan i steksol – tillslut i ösregn. Backe upp och backe ner i djungeln. Och plötsligt stod vi mitt i en apflock.

Idag är det ”En köpfri dag” därhemma i Sverige – jag hoppas ni deltar! Själv har vi vårt på det torra då malaysernas “Buy Nothing Day” infinner sig den 16:e juli istället. Och när jag ändå gör smygreklam här på bloggen så kan jag lika gärna tipsa er om den här webbplatsen (så här i jultider): www.envitjul.se. I morgon är det ju första advent och jag och Diana planerar vårt adventskaffe (funderade även ett tag på att inviga malayserna på vårt djungelhostel i den svenska waldorfska adventsspiralen (ni vet, man håller en ängel i ena handen och ett ljus nerborrat i ett äpple i den andra) men julstämningen kommer aldrig vara sig lik utan sveriges snöslask utanfor rutan.

Foto: Unsplash.

2 kommentarer

  1. Så roligt, intressant och omväxlande att få ta del av Era reseintryck. Ja världen är liten och ändå så stor. Tack för tipset med den vita julen. Hoppas att Ert adventskaffe smakade bra och att Ni förverkligade planerna på en tropisk variant av adventsspiralen.
    Lycka till med fortsättningen
    Marcus

  2. Hej alla kära flickor med stor glädje har jag följt er resa från ort till ort och ofta tänkt att tänk om man ändå fick vara så fågelfri, det finns inget finare än att få ta dagen som den kommer och gå dit näsan pekar, uppleva allt som möter en med öppet sinne och lära nått nytt om människor och livet ute i världen, just hemkommen från Egypten där solen sken och värmen varhög fick jag uppleva den gamla kulturen och se Faraoner och gudar som log lika milt som Budda,kan jag bara konstatera att jag gärna haft lite mera tid! så njut så länge det varar. Allt gott från ett dimmigt och mörkt Järna men upplyst av en massa Adventsljus i fönstren. Kram Mikaela

Write a response

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng
Fantasiresor © Copyright. All rights reserved.
Stäng