Pulau Pangkor – kan det bli bättre?

Det blir liksom bara bättre och bättre på vår resa (och varje gång säger vi att NU kan det inte bli bättre). Efter en lyxig bussresa genom enorma palmodlingar (vilket tyvärr innebär att man huggit ner livsviktig regnskog för att odla palmolja så vi i Väst kan fortsätta trycka i oss chips och diverse annat livsonödigt) och breda floder och en kortare båttur anlände vi till vår paradisö på Malaysias västra kust – Pulau Pangkor. Och det var verkligen en paradisö!

Vi flöt runt i ett ljummet hav i timtal, strosade längs med vita sandstränder och beskådade de stora palmerna med kokosnötter och bananer dinglades ifrån.

Luften är enormt klibbig och fuktig och runt trettio grader varm. Även mitt i natten går vi runt i linne och shorts. Och svettas (vafan gör man i Sverige egentligen?).

Vi bor ungefär hundra meter från stranden i små “huts”. Ibland kommer en apa och hälsar på och knäcker lichibär över våra hängmattor. Idag åkte vi ut till en intilliggande obebodd ö, en riktig Expidition Robinsson-ö (det är förresten på Malaysiska öar som programmen har spelats in). Djungeln vällde ut över stranden och efter många försök lyckades vi banka sönder en kokosnöt till fika.

4 kommentarer

  1. Aaahh…låter helt underbart. Här hemma är det vitt vitt vitt…och kallt. Men mysigt ändå. Kul att få snacka lite med dig Sofia! Jag har precis blivt gudmor, till en liten pojke! Den andra januari åker jag till D.R. är där 6 veckor, i Peru 2, i Bolivia 2, och i Uruguay 6…som det ser ut nu. Det är kul att höra hur ni har det, grymt att ni orkar uppdatera…jag är ju värdelös på sånt!
    Ta det lugnt med mopparna…..
    Pussar till er alla,
    från en hårt arbetande
    Elin

  2. Hej sotnosar! later som att ni har det toppen!!! Hoppas att ni har battre vader an vad vi har. aven om det ar mulet sa ar det ju varm och skont iallafall! Vi har bott pa ett mysigt resort i tre dagar med baren precis pa stranden och jatte trevlig personal. Ar nu pa resande fot igen och man marker varkligen att thailand ar turistvanligt. Behover knappt lyfta ett finger sjalv for att fa saker ordnade! Hoppas att vi hinner ikapp er snart!!! puss puss

Write a response

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng
Fantasiresor © Copyright. All rights reserved.
Stäng