Teodling och insektszoo i Cameron Highlands

Efter åtta dagar på vår paradisö tänkte vi att det var dags att ta arslet ur vagnen och få något gjort. Så att säga. Så vi tog en buss upp i bergen till Cameron Highlands. Där var genast klimatet mycket svalare – det regnar nästan konstant vilket gör att det är extremt frodigt och grönt. Och vackert! Vi vandrade en dag mellan kullarna till en teodling. Fantastiskt vackert med tebuske efter tebuske på de grönskande slätterna. Men sen ösregnade det och då var det mest blött, så vi “snodde” en taxi före några tyska turister och kände oss riktigt osvenska.

Vi besökte även ett insektszoo – kul för den som gärna vill veta alla farliga och läskiga ormar och spindlar och andra småkryp som finns i omgivningen, inte lika kul annars.

Efter två nätter i detta svala område hade våra svenska kroppar fått nog och kastade sig med minivan ner till beacharna och värmen igen. Närmare bestämt ön Langkawi som ligger precis vid gränsen till Thailand. Där råkade vi av en slump hamna på samma hostel som Magda och Mindy (vi visste inte ens att de befann sig på ön), så nu är vi alltså återförenade igen – alla sex påvägattbli-pepparkakor.

Foto: Pixabay

3 kommentarer

  1. Eftersom slumpen inte existerar var ert möte synkronisitet, ha ha! Känns bra att ni är hopsamlade igen! Mindy sms,a om du behöver telefon påfyllning!

  2. Hej allihop nej jag håller med det finns ingen slump, vad fint att ni alla är samlade igen, jag skriver för fullt ut hela resbloggen till gammelmormor snart 90 år som inte orkar sitta vid datorn men följer er resa med stort intresse, det ni om 70 år. Varma adventshälsningar, jag har bakat saffransbulla idag dom blev bara lite brända, kram Mikaela

  3. Ja, nu känner jag mig hemma på min nya dator och nu är det riktigt spännande att följa er. Och konstig nog känns det bra att ni är samlade igen. Tydligen behövde ni lite hjälp av ödet!!
    Och så får ni väl se upp så att det inte går för er som för Mikaela – att ni blir brända.
    Shadow har flyttat till Trosa och fått tre valpar, två tikar och en hane. Så nu känns det tomt här hemma.
    Kram på er alla Christhild

Write a response

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng
Fantasiresor © Copyright. All rights reserved.
Stäng