Langkawi och Penang – heta öar

Langkawi var precis som jag tänkt mig – turistig, solig och palmig. Så vi flipflopade runt där i några dagar.

“Vi ses på julafton” sa vi sedan ännu en gång och kramade om Magda och Sunniva som ville åka iväg till Borneo för att sedan möta upp oss på Bali till jul. Fem timmar senare får vi ett sms “när kommer ni till Georgetown? Väntar på er där”. Våra resplaner ändras KONSTANT. Men det är tjusningen med att resa.

Att backpacka innebär att man har tid men inte pengar. Så tänkte vi i alla fall och tog den långa vägen till  Georgetown. Det vill säga en båt, en buss, en buss igen och ännu en till buss för att avsluta med en båtresa till. Istället för den snabba men dyra direktbåten.

Men nu är vi alltså alla sex i en väldigt het stad: Gerogetown, på  en väldigt het ö: Penang. Här finns många tempel, kyrkor och moskéer. Värmen gör dock att de billiga restaurangerna och caféerna känns mer lockande. Men idag har vi varit duktiga och fixat visum till Indonesien, internationellt körkort och bokat båten till Sumatra i Indonesien. Julaftonsfirandet kommer antagligen bli på en båt i havet mittmellan Medan på Sumatra och Jakarta.

Foto: http://kedah.attractionsinmalaysia.com

 

6 kommentarer

 1. Hej på Er
  Ni blir ju duktigare och duktigare på att ta Er fram i världen. Spännande rapporter utan ett uns av reströtthet. Bra jobbat. Hörde att Ni fått problem med att boka en flight till Australien. Ni åker ju redan långsamt men säkert åt det hållet. Det är väl bara att fortsätta med det långsamma färdsättet. Det verkar vara framgångsrikt och överkomligt ekonoimiskt. Lycka till med att hitta rätta båtar så kommer Ni nog fram till slut dit Ni vill.
  Hälsningar från Marcus

 2. Oj oj, här sitter man trött en tidig morgon på jobbet. Knegandes. Det är svart ute och det är lite vackert lerigt och så kommer ett ljummet härligt stilla duggande regn ned från den vanligtvis så stilrent gråa himmelen. En sådan här morgon är denna bloggen helt fel ställe att hamna på. Eller helt rätt ställe kanske, så man ser att det kan vara vackert, någonstans låångt borta. God jul och fortsätt rapportera 🙂

 3. Oj oj, här sitter man trött en tidig morgon på jobbet. Knegandes. Det är svart ute och det är lite vackert lerigt och så kommer ett ljummet härligt stilla duggande regn ned från den vanligtvis så stilrent gråa himmelen. En sådan här morgon är denna bloggen helt fel ställe att hamna på. Eller helt rätt ställe kanske, så man ser att det kan vara vackert, någonstans låångt borta. God jul och fortsätt rapportera 🙂

 4. Hej Sofia! Det var länge sedan jag läste er resblogg men nu har jag följt med till Sydostasien. Vilka reskonstnärer ni har blivit! Detta måste ge material till reseskildringar för flera år framåt. För 100 år sedan var det ett haelt annat slags människor än ni, som drog runt i världen sådär, tror jag. Flest män kanske. Antagligen engelsmän med militära eller handelsuppdrag. Kanske missionärer även om de nog stannade på ett o samma ställe efter en strapatsrik resa för resovana. En o annan författare strosade väl också runt bland världsdelarna.
  Det ska bli spännande att få höra vad som hänt er i stort , när ni kommer hem. Någon gång.
  Allt väl på den fortsatta färden önskar
  Kersti

 5. Jag måste bara skriva och överhopa er lite med hejarop för att resten av resan kommer gå bra, grattis till en så härlig blogg som är både kul och rolig att följa – även för någon som inte känner er. Det verkar vara en underbar resa, men förstår att det kan vara nog så jobbigt ibland. Är så himla imponerad av er – att ni vågar – har ork – har initiativet osv…

  När jag läser er blogg, så lever jag ut lite av min gamla dröm – att just resa lite hur som helst över världen!

  Jag tycker om att sitta och kolla runt i världen på Google Earth – satellitkartorna och det var när jag sökte på något ställe som jag hamnade på er blogg….sedan har jag följt er ”hack-i-häl” på jordgloben *ler*.

  Ha det bra och hoppas Julafton inte blir för gungig på båten.

  Kram till er alla / Brittmar

Write a response

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng
Fantasiresor © Copyright. All rights reserved.
Stäng