Tempelrunda och biobesök i Georgetown

Georgetown var en märklig stad. Mysig på något sätt, läskig på ett annat. Full av moskéer, buddhistiska tempel, kinesiska tempel och kristna kyrkor. Och däremellan nerknarkade människor och väskryckare (Diana var väldigt nära på att bli av med sin väska innehållande både passet och kreditkorten men släpades springande efter med väskan runt armbågen och vägrade släppa den så mopedisterna fick ge upp. Heja starka hästtjejer!).

Meningen var att vi skulle vara i Gerogetown kanske någan dag eller två men eftersom båten över till Sumatra och Indonesien var fullbokad blev vi fast här närmare en vecka. Så vi har roat oss med att gå på bio för tolv kronor per film. Åka till Penangs största strand – Batu Ferringhi – en av Malaysias få stränder som blev drabbade av tsunamin (vilket märktes på den folktomma vita långa sandstranden). Och för att göra någat kulturellt har vi även gått på en “tempelrunda”. Spännande att se alla skillnader mellan olika religioner. En muslim haffade oss utanför en moské och började prata. “Islam is the only right way” och “if you go in to our moskee it is like if you go into a cleaned toilet”. Det var intressant att höra alla hans tankar (som mest kändes som om det inte egentligen var HANS tankar) men hela den här bäraslöjagrejen har jag väldigt svårt för. Och han gjode det ju inte bättre när han helt ärligt talade om att kvinnor bär slöja främst för att männen inte ska se om de är vackra eller fula och våldta dem. “No one wants to rape an ugly one”. Men han representerar ju såklart inte alla muslimer.

Nu ska jag köpa frukost för en mus har bajsat i min ekologiska instant gröt som jag hade bunkrat upp med.

Foto överst: fotopedia.com via Kay Lyn on Pinterest

1 kommentar

  1. Detta väskryckningsförsök måste bara kommenteras genom en extra hälsning till Diana. Bra gjort, tydligt starkt och tufft. hoppas att ingen försöker sig på det tricket igen.
    Hälsningar från Marcus

Write a response

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng
Fantasiresor © Copyright. All rights reserved.
Stäng