Riad Jaaneman – bo i en italienares chica sommarpalats

Här kommer min sista hotellpresentation från Marrakech: Riad Jaaneman ett sofistikerat boutique hotel mitt inne i den bubblande Medinan. Riaden ägs av en italienare som köpt den som sommarhus men numera hyr ut. Kvar lämnade han personliga tillbehör i form av italiensk konst och design vilket gör att det känns ungefär som att komma hem till någons, tja, sommarpalats. Marocko möter Sydeuropa.

Marocko_Marrakech_jaaneman-34
jaaneman_2
Marocko_Marrakech_jaaneman-35
jaaneman_9
Marocko_Marrakech_jaaneman-2
jaaneman_7
Marocko_Marrakech_jaaneman-4
jaaneman_8

Förutom en liten pool och trädgård innehåller bottenvåningen tre gemensamma rum fulla med konstböcker, designtidningar, brädspel, skulpturer och tavlor.

Marocko_Marrakech_jaaneman-8 Marocko_Marrakech_jaaneman-9
Marocko_Marrakech_jaaneman-10
jaaneman_4
Marocko_Marrakech_jaaneman-11
Marocko_Marrakech_jaaneman-7
Marocko_Marrakech_jaaneman-28

Vi hade passande nog tilldelats rummet ”Gemeaux” som betyder stjärntecknet tvilling – mitt stjärntecken. Det var garanterat det största hotellrummet vi hade under hela Marrakechresan. Romantiskt piffat med rosor på sängen varje kväll, slingriga fönsterluckor och stora svartvita fotografier. Och kanske det bästa med allt: Från det röda marmorbadkaret kunde man se rakt upp i stjärnhimlen!

jaaneman
Marocko_Marrakech_jaaneman-16
jaaneman_3

Vänliga Mohammed fanns alltid där och kokade myntathe när jag hade hosta, gav oss restaurangtips när vi ville fira och bar min väska till taxin fast han typ var mindre än den själv. Det bästa med riader är nog just den personliga kontakten man får med de som jobbar där. Återigen var vi nästan de enda gästerna, men så består Riad Jaaneman endast av fem (visserligen enorma) rum.

jaaneman_5

Jag har skrivit det förut, men här kommer det igen: I Marrakech kan man inte ana vad som gömmer sig bakom stadens dörrar. Ser du den lilla skrumpna dörren längst in på fotot ovan? Där innanför gömmer sig alltså oasen Jaaneman.

Marocko_Marrakech_jaaneman-23
Marocko_Marrakech_jaaneman-25 Marocko_Marrakech_jaaneman-27
Frukost med utsikt och italienskt kaffe på det. Självklart hade även Riad Jaaneman en strålande takterrass med utsikt över taknockarna ända bort till Atlasbergens vita toppar.

jaaneman_6
Marocko_Marrakech_jaaneman-19

Tack till Riad Jaaneman för ett bra samarbete och två härliga nätter. Orden och åsikterna är som alltid här på Fantasiresor enbart mina egna.

6 kommentarer

  1. Jag har ju frågat dig förut om stan, om bemötande kring kvinnligt sällskap, och har väl inte varit särskilt sugen. Men. Bilderna. Så fantastiskt inbjudande och vilka gömmor som det bjuds på bara man petar upp dörrarna och hittar dem. Wow!

    1. Ja som ett paradis där innanför 🙂 Men som sagt, planerar ett inlägg om detta kring kvinna i Marrakech, men har några andra inlägg före i kön ba 🙂

  2. Man blir verkligen sugen på att besöka detta halvmystiska, mytiska ställe! Men nu först drar jag till Sydafrika…

Write a response

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng
Fantasiresor © Copyright. All rights reserved.
Stäng