Sussa som en äkta sultaninna i magiska La Sultana i Marrakech

I samarbete med La Sultana.

la_sultana_17En gång i livet måste du bo på La Sultana. Som en dröm, en annan värld, en fantasiresa från början till slut. Här kan man gömma sig en hel dag – en vecka – från Medinans basarer och verkligheten. Gå runt i korridorerna som en äkta marockansk sultaninna.

Marocko_Marrakech_la_sultana-45
Marocko_Marrakech_la_sultana-43
Marocko_Marrakech_la_sultana-22

La sultana betyder på svenska sultaninnan och är en muslimsk titel för en regerande kvinnlig sultan.

la_sultana_2
Marocko_Marrakech_la_sultana-46
la_sultana_3
Marocko_Marrakech_la_sultana-41
Marocko_Marrakech_la_sultana-25
La Sultana består av fem ihopbyggda riader – tillsammans ett marockanskt palats. Varje riad är byggd i en egen unik arkitektur och inredd efter följande fem teman: nordafrikansk, andalusisk, islamisk, marockansk och berbisk.

la_sultana_11
Marocko_Marrakech_la_sultana-64
la_sultana_4
Marocko_Marrakech_la_sultana-32-2
Riad Shéhérazade går i afrikanskt tema med mörkbruna trämöbler och exotiska naturinslag och var min favorit.

la_sultana_9
Marocko_Marrakech_la_sultana-28
Riad Saadia är varmt gul och kontrasterande svart med det mest utsökta mosaikgolvet.

la_sultana_5
Marocko_Marrakech_la_sultana-63
Riad Almohade består av receptionen, restaurangen och poolområdet och går i jordiga färgnyanser, naturdetaljer och marockanska lampor.

la_sultana_8_2
Vi bodde i Riad Bahia – en helt vit riad med några knallturkosa detaljer. Drömmen om de kritvita sandstränderna. Rummet var fantastiskt med kristallkronor, öppen spis, gratis minibar och ett ljuvligt badkar. Att bo på La Sultana kostar från 2,680 SEK per natt men det är värt varenda krona om du frågar mig. Unna dig åtminstone ett dygn här!

Marocko_Marrakech_la_sultana-19
Marocko_Marrakech_la_sultana-59
Marocko_Marrakech_la_sultana-61
la_sultana_16
Efter att ha njutit av solnedgången uppe på den enorma takterassen bestämde vi oss för att prova ett femstjärnigt spa. Vi bokade in par-hammam vilket innebär att man får gå tillsammans. Önskar jag kunde gå på hammam varje dag i resten av mitt liv.

Marocko_Marrakech_la_sultana-67
la_sultana_15
la_sultana_13
Lena som två sandpapprade spädbarn slog vi oss ner i den fantastiskt romantiska restaurangen. Och här kommer mitt nästa tips: beställ deras trerätters marockanska avsmakningsmeny för ca 600 SEK och dela på den båda två. Om du inte är dödshungrig så räcker det långt och väl – och jösses vilka smaksensationer. Vi fick prova på alla marockanska delikatesser som finns tror jag. Ihop med massor av gott vin rullade vi sedan mätta in i vårt rum. Som en äkta sultan och sultaninna.

Marocko_Marrakech_la_sultana-18
Marocko_Marrakech_la_sultana-15
Marocko_Marrakech_la_sultana-16
Frukostbuffén var sparsam men utsökt. Älskar att man fick ett papper där ens namn stod och sedan dagens nyheter. Visserligen ur brittiskt perspektiv men kul ändå.

la_sultana_6
Marocko_Marrakech_la_sultana-10
la_sultana_7
Marocko_Marrakech_la_sultana-0
Marocko_Marrakech_la_sultana-12
la_sultana_14
På La Sultana kan man tillbringa hela dagarna utan att någonsin gå utanför porten. Och vill man göra det är flera av Marrakechs största sevärdheter precis runt knuten. Det är helt klart det mest magiska hotell jag har bott på. Eller var det bara en dröm?

Marocko_Marrakech_la_sultana-3
Tack till La Sultana för fint samarbete och en toppenvistelse. Orden och åsikterna är som alltid här på Fantasiresor enbart mina egna.

8 kommentarer

  1. Jag blir så sugen på att åka dit och uppleva allt du upplevde 🙂 Marrakech har väl aldrig varit nån destination jag ens tänkt på att åka till förrän i slutet av förra året. Och nu när jag läser dina inlägg så blir jag bara mer sugen på det 🙂

    1. Jag med! Men tyckte det var väldigt skönt att gå bredvid min kille och inte ensam. Tänkte skriva ett inlägg om det sen.

Write a response

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng
Fantasiresor © Copyright. All rights reserved.
Stäng