I Frodo Baggins fotspår – på ridtur i paradiset

Om Australien är backpackingfenomenets högkvarter så är Nya Zeeland definitivt extremsporternas. Här lyder inte frågan “SKA du bungyjumpa?” utan “VAR?”. Och utbudet av sätt att få adrenalinkickar på är oändligt. Här finns allt från “hederlig” rafting, fallskärmshoppning och fyrhjuling till att ligga instoppad i en gigantisk badboll och studsa nedför diverse vattenfall. Queenstown är extremsporternas mekka. Alla som kommer hit gör det för en sak: söka nya kickar på dagen, supa skallen av sig på natten. Men till alla adventure-bookings-försäljares förtret ska jag och Magda “bara” rida här.

Lake Wanaka

Rida på Nya Zeeland

På vackra fullblod galopperade vi runt i landskap som agerat scenografi åt Sagan Om Ringen-filmerna – på hästar som deltagit i filmerna. Samtidigt surrade helikoptrar ovanför bergen och det spekulerades vilt om att det var filminspelningen av den nya Hobbit-filmen som pågick.

Lake Hawea Nya Zeeland
Nya Zeeland

Paradise är det passande namnet på platsen som bland annat agerat Rohan i filmerna. Vackra gröna kullar med höga snöiga fjälltoppar i horisonten. I skogen som omgav paradiset hade scenen där Boromir dör spelats in. I Paradise vankade även “the paradise duck”. En mycket speciell liten fågel som troget håller sig till en och samma partner livet ut. Och när honan dör sätter sig mannen på henne och sörjer. Tills han också dör – av svält. Men dör hanen sätter sig honan bara på honom ett litet tag – sedan tröttnar hon och skaffar sig en ny partner.

3 kommentarer

 1. hej ja det låter ju fint bara värre, o tur att man är hona jag tänker på paradisfågeln!!!när jag tittar ut genom fönstret och försöker skilja det grå från grå så förstår jag hur vackert det måste vara hos er, fast ibland är ju ochså grått fint! simma lugnt kram mikaela

 2. Hej tjejer…än en gång så måste jag ju skriva och höja er till skyarna. Ni är ju helt otroliga…vilka äventyr ni tar oss läsare med på. Jag tar upp Google Earth-programmet och följer er hack i häl…ja, visserligen från tryggt avstånd från Sverige…hehehe. Må så gott så länge!

  Kram…en till er var!
  Brittmari/Örebro

 3. Äventyren verkar vara aldrig sinande för Er, inte ens vid slutet på Ert reseäventyr. Vilket land detta New Zealand verkar att vara !!
  Ta väl vara på Er och ha en riktigt fortsatt god tur.
  Marcus

Write a response

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng
Fantasiresor © Copyright. All rights reserved.
Stäng